Női kosárlabdaCsapatbemutató és nyílt edzés

2015. szeptember 14., hétfő, Sport

Pénteken este körülbelül 450 gyerek és felnőtt látogatott el a Szabó Kati Sportcsarnokba, ahol először láthatták együtt a 2015–2016-os idényben a bajnoki aranyért harcoló Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatát.

Azok a szurkolók, akik jelen voltak a csapatbemutatóval egybekötött nyílt edzésen, már most nagyszerű hangulatot teremtettek a sportcsarnokban, ezzel is bizonyítva, hogy nincs az országban még egy olyan szurkolótábor, mint Sepsiszentgyörgyön. Hatalmas tapssal fogadták az egymás után bevonuló játékosokat, majd a játékosok és szurkolók egy­aránt felállva köszöntötték Zoran Mikes edzőt, aki az előző idényben Román Kupát és bajnoki ezüstérmet nyert a megyeszékhelyiekkel. A zöld-fehérek szurkolói a nyílt edzésen bepillantást nyertek a kulisszák mögé, hiszen láthatták, hogyan zajlik egy edzés, és lehetőségük volt megismerni az új igazolásokat: az amerikai Shante Evanst és Tia Falerut, a kanadai Kim Pierre-Louist, a bosnyák és horvát kettős állampolgárságú Matea Tavicot, a máramarosszigeti Andreea Popot és a két sepsiszentgyörgyi fiatal tehetséget, Gergely Orsolyát és Holinka-Miklós Hannát, illetve viszontláthatták a csapat első számú irányítóját, Annemarie Părăut, az amerikai Tyaunna Marshallt és Chuky Jefferyt, valamint Kilin Tündét, Lovász Izabellát és Kokovay Melániát. A zöld-fehérek másodedzője ebben az idényben Boér Ádám lesz.
A klub vezetősége elmondta, hogy szeretnék megismételni a tavalyi nagyszerű teljesítményt, és a 2015–2016-os idényben is mindkét versenykiírásban érmet nyernének. A bajnokságban tizenegy csapat harcol majd az aranyéremért, azonban az előző szezonhoz képest most kiegyensúlyozottabb versenykiírásban kell megküzdeniük a zöld-fehéreknek. Az előzetes információk szerint Gyulafehérvár és Arad nagyon jó képességű játékosokkal erősítette a keretét, azonban nem szabad leírni Târgoviştét sem, hiszen ők az utolsó percekben is képesek egy ütőképes együttest összerakni. Galac, Brassó és a Kolozsvár is beleszólhat az aranyéremért folyó harcba, akárcsak a mumus Alexandria. Az biztos, hogy izgalmasnak ígérkezik a következő idény is, ahol egy kisebb hiba sokat nyomhat a latban, és számítani lehet a körbeverésekre is.
A Zoran Mikes által irányított csapat már két hete készül a bajnoki rajtra, azonban október elejéig még számtalan mérkőzés vár a zöld-fehérekre. Szeptember 17-én Szekszárdra utaznak egy felkészülési tornára. A Sepsi SIC és az Atomerőmű KSC Szekszárd alakulatán kívül még ott lesz a PEAC Pécs, a BEAC Újbuda, a Vasas Akadémia és a bosnyák Celik Zenica is. A tornát követően várhatóan szeptember 22-én sor kerülhet a szuperkupára is, ahol a bajnok Târgovişte és a Román Kupa-győztes szentgyörgyiek mérik össze erejüket, azonban ez a dátum még változhat. Szeptember 24-én a fővárosba utazik a Sepsi-SIC, ahol a Román Kupa keretében lép pályára és az első körben a Rapid lesz az ellenfél. Ezek után szeptember 25. és 27. között még egy felkészülési torna vár a lányokra, ezúttal a bolgár Ruszei Dunav 8806 hívta meg a megyeszékhelyieket. Ott a házigazdákon és a Sepsi-SIC-en kívül a bosnyák Zeljeznicar, a bolgár Burgas Neftochimic mérkőzik meg egymással. A torna után várhatóan szeptember 30-án rendezik meg az első hazai mérkőzést, amely egyben a Román Kupa visszavágója lesz. A jegyárakról a vezetőség még nem hozott döntést, azonban a nem helyhez kötött bérletek 150, a helyhez kötöttek 250 és a mecénásbérletek minimum 500 lejbe kerülnek. A bérlet csak a bajnoki mérkőzéseket tartalmazza.
Új idény, új játékosok, új kihívások és egy csapat, amely képes közösséget építeni. Hajrá, zöld-fehérek, egy város áll mellettetek! (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-09-14: Sport - Hecser László:

Terepen száguldottak (Autósport)

Ha számszerűen nézzük, talán kevesebben voltak kíváncsiak a nagybaconi Offroad Klub által szervezett versenyre, mint tavaly, ám hangulatában kiváló volt, nyert tehát, aki a hétvégéből néhány órát erre az eseményre szánt. Az autósok körében népszerű rendezvény – a nagybaconiakon kívül hazaiaknak tekinthető barótiak, nagyajtaiak és középajtaiak mellett Tordáról, Segesvárról, Székelykeresztúrról, Székelyudvarhelyről, Zeteváraljáról, Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről is neveztek – standard és open kategóriában is erdővidéki sikert hozott.
 
2015-09-14: Sport - Miska Brigitta:

Ez nem csak súlyemelgetés (Testépítés)

A testépítés mint sportág a 18. század végén jött létre. Valójában nagyon sok sportnak az alapja, mivel abszolút ellenállásos edzés a test összes izma számára. A testépítők nemcsak súlyokat emelgetnek, hanem rövid és hosszú távú célokat tűznek ki maguk elé, figyelnek a táplálkozásra, és a legfontosabb, hogy hisznek saját magukban. Technikailag különleges, mert a versenyeken teljesen más történik, mint amit edzésen végeznek a sportolók. Itt a teljesítményt esztétikai jelleggel értékelik, az edzésmunkát a test „alakítása” érdekében végzik. Ahhoz, hogy többet tudjunk erről a sportról, a kézdivásárhelyi KSE testépítő-szakosztályának elnökét, Hengán Csabát kérdeztük.