SportéletÚjabb idény a Sport-All SC-nél

2015. szeptember 14., hétfő, Sport

Véget ért a nyár, így a Sport-All SC megújult erővel és lendülettel vág neki a hamarosan kezdődő tanévnek. A jelenleg öt szakosztályt – zumba & modern tánc, karate, alpesi sí, úszás és tae-bo – működtető sportegyesület hivatalosan az iskolai tanév kezdetével várja vissza a vakációzó gyerekeket, illetve mindazon sportszeretőket, akik ki akarják próbálni a fent említett sportágakat vagy mozgásra vágynak.

Vass Hunor karateedző lapunknak bemutatta a Sport-All SC szakosztályainak működését, illetve azt is, hogy mikor lesz alkalmuk az érdeklődőknek kipróbálni a sportágakat, vagyis mikor hódolhatnak a mozgás örömének.
De tudjunk meg többet a szakosztályok munkásságáról.
A zumba & modern tánc szakosztály, melyet Vitus Kinga zumbaoktató és Molnár Enikő urbhanize-oktató (új keletű táncstílus) vezet, a nyári tábort követően pihenni hagyta a gyerekeket, míg a felnőttek számára megállás nélkül, töretlenül folyt a zumbaoktatás a nyári időszakban. A jövőben szeretnék, ha a csapat által képviselt műfajt tovább tudnák népszerűsíteni. Vitus és Molnár számtalan meghívásnak, felkérésnek tesz eleget a különböző színpados rendezvények alkalmával, illetve együtt dolgoznak a Sepsi-SIC-kel is mint a csapat ponpontáncosai, ezzel is színesebbé téve a mérkőzés szüneteit. A zumba- és urbhanize-óráknak a Székely Mikó Kollégium nagy sportterme ad otthont. A gyerekeknek hétfőn és pénteken 17 órától, míg a felnőtteknek kortól és nemtől függetlenül hétfőn 18, illetve szerdán és pénteken 19 órától tartanak edzést.
A karatecsapatokat Vass Hunor és Gal Radu szenszej irányítja. Július végén kezdődött a felkészülés a csapat versenyzői számára, amikor is egy tengerparti edzőtáborozás alkalmával készültek az új idényre, augusztusban pedig a Tisza-tó melletti Poroszlón közös edzőtáborozáson vettek részt a magyar csapattal, illetve szeptembertől mindennap edzést tartanak. A kezdő, újrakezdő és haladó szinten az iskola kezdetével egyidejűleg minden kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között a Székely Mikó Kollégium nagy sporttermében lesznek az edzések. Idei céljuk, hogy helytálljanak a román bajnokság döntőjében, illetve néhány nemzetközi versenyen, kupaviadalon is szeretnének részt venni.
Az alpesi sí sportágban, melyet a síbalesetéből felépült Bocz Attila–Bajkó Levente edzőpáros irányít, új lendülettel vágnak neki az egyelőre száraz edzéseknek, amely majd az idei szezon alapjait fogja képezni. Szeretnék a tavaly elkezdett munkát folytatni, valamint további versenyzőket akarnak felkészíteni a magasabb szintű alpesisí-sportra, emellett pedig indítanának néhány gyereket a román bajnokságban is. Szoros együttműködésben dolgoznak a környező megyék síegyesületeivel, és remélik, hogy nagyobb gyakorlási teret kapnak majd a helyi sípályákon. Edzéseiket hétfőn és szerdán 17, míg szombaton 10 órától tartják a városi stadionban. Úszásban szintén az előbb említett oktatópáros irányít. Itt inkább az úszás oktatása dominál, annál is inkább, hogy eddig nem sikerült egy versenyzői csapat létrehozása. Reménykednek, hogy a közeljövőben majd kiválhat egy olyan réteg, amely majd versenyeken is megállja a helyét. A városi uszodában kedden és csütörtökön 16–18 óráig foglalkoznak abszolút kezdő és már haladó úszókkal egyaránt.
A Sport-All SC ötödik szakosztálya a tae-bo, amely fitneszalapú sportág, és zenére végzett küzdősportelemeket foglal magában. Ennek tanításával Gal Radu okleveles tae-bo-oktató foglalkozik. A főként nőket felsorakoztató tae-bo-órákat a Pinocchio Óvoda tornatermében hétfőn 20, míg kedden és csütörtökön 19.30 órától tartják. Bővebb információkért látogassanak el a www.sportol.eu weboldalra. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-09-14: Sport - :

Hétvégén rajtol a bajnokság (Női kézilabda)

Már csak hat nap választ el az A-osztályos női kézilabda 2015–2016-os idényének startjától, amelyben egy év kihagyás után újra érdekelt lesz egy sepsiszentgyörgyi együttes. Az Akácsos Barna Zsolt és Vida Attila edzőpáros által irányított Sepsi-SIC együttes nagy többségben helyi és környékbeli fiatal játékosokból áll, s idén a tapasztalatszerzés lesz a cél, ám nem szeretnének mindenki bokszzsákja lenni. A bajnoki rajt előtt Vida Attilával készítettünk villáminterjút, akit a csapatról, a célkitűzésekről, a csoportbeosztásról faggattunk.
 
2015-09-14: Sport - :

Atletico Vaslui–Sepsi OSK 1–3/1–1/ (Labdarúgás, III. liga)

Vaslui-i municípiumi stadion, 200 néző. Vezette: Florin Aurelian Macovei (Galac). Atletico Vaslui: Cernat–Bîrsan, Crăciun, Jitaru, Tărtărău, Agache, Mitan, Sluser, Tabără, Manea, Tiron. Játszott még: Mihăilă, Sîrbu, Iordache, Grigoraş. Edző: Constantin Petrea. Sepsi OSK: Rusandu–Ţepeş, Rusu, Mihăeşi, Damian, Jakab, Stângă, Mitra, Cosma, Fülöp, Bajkó. Játszott még: Stoianof, Tankó, Veres, Peligan. Edző: Valentin Suciu. Gólszerzők: Tiron (7.), illetve Stângă (39. – 11-esből), Stoianof (72. – 11-esből), Bajkó (90. – 11-esből).