Női kosárlabdaTiltakoznak a zöld-fehérek

2015. szeptember 18., péntek, Sport

A Román Kosárlabda-szövetség szerda arról döntött, hogy idén nem rendezi meg a Sepsi-SIC (Román Kupa-győztes) és Târgoviște (bajnok) közötti női kosárlabda-szuperkupát, mivel az átigazolási tilalom alatt álló dâmbovițaiak nem tudnak ütőképes csapatot felvonultatni erre a mérkőzésre, és megítélésük szerint ez nem szolgálja a román női kosárlabda javát...

Sajnos, ezzel a döntésével a román szakszövetség újra – mondhatni, már sokadjára – bebizonyította, hogy úgy táncol, ahogy a târgoviştéi klub fütyül, és nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy ez tényleg nem szolgálja a román női kosárlabda javát! Mint ismeretes, a 2014–2015-ös idény nyitómomentumának szánt első szuperkupát Târgovişte nyerte meg, miután 97–67 arányban diadalmaskodott az Aradi ICIM ellen.
A szuperkupa-mérkőzés le nem játszása miatt tiltakozik a megyeszékhelyi Sepsi-SIC vezetősége, amely sajtóközleményben adott hangot felháborodásának. Véleményük szerint elfogadhatatlan, hogy a szövetség a szuperkupa törlése mellett döntött, ami egyben a versenynaptár módosítását is jelenti, és védi a târgoviștéi klub érdekeit. A zöld-fehérek álláspontja az, hogy a föderáció határozata példa nélküli a romániai sportban. A közleményben elhangzik egy költői kérdés is: milyen lett volna, ha az UEFA nem tartja meg a Barcelona–Sevilla labdarúgó európai szuperkupadöntőt az egyik csapat átigazolási tilalma vagy éppen Neymar sérülése miatt?
Továbbá a háromszéki klub elöljárói úgy vélik, a szövetség szerdai döntésével eddig nem tapasztalt tiszteletlenséget mutatott a megyeszékhelyi csapat támogatói, szurkolói felé, akik időt, energiát és pénzt nem sajnálva, közösen dolgoznak a sportsikerekért.
A klub végezetül kéri a döntés eltörlését – amely megítélésük szerint részrehajló – és a szuperkupa-mérkőzés megszervezését. Amennyiben a Târgoviște továbbra is kibúvókat keres és a találkozó le nem játszása mellett kardoskodik, a kosárlabda-szövetségnek – meg nem jelenés címén – a Sepsi-SIC-nek kellene ítélnie a trófeát...
Ez mind szép és jó, ám a Román Kosárlabda-szövetségnél nem a józan ész diktál, vezetői külső, a sport szellemiségének ellentmondó elvárásoknak akarnak, szoktak megfelelni, így sajnos nem tudjuk, mi lesz a föderáció következő lépése. Bízunk a legjobban, hogy az ésszerűség egyszer az agyatlanság fölé kerekedik!

A Sepsi-SIC a 46. Sió Kupán

Idénykezdés előtt Szekszárdon tartja a Sepsi-SIC első felkészülési tornáját, ahol bizony nem lesz könnyű dolga a megyeszékhelyi csapatnak. Idén nagyon nehezen állt össze a 66. Sió Kupa mezőnye, és a szervezőknek sem volt egyszerű az utóbbi napokban, mert előbb a BEAC Újbuda mondta le a tornát, majd a Vasas is, ezután pedig már nem volt szükség a vasárnapi „beugrást” vállaló PINKK-Pécsi 424-re. A hatcsapatosra tervezett Sió Kupán így végül négyre csökkent a létszám: maradt a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd, a Sepsi-SIC, a PEAC-Pécs és a bosnyák Celik Zenica. Zoran Mikes csapatának három nap alatt három mérkőzést kell lejátszania: ma a PEAC-Pécs ellen kell bizonyítaniuk a zöld-fehéreknek, szombaton Szekszárd, vasárnap pedig a Celik Zenica lesz az ellenfél.
A torna programja: ma PEAC-Pécs–ASC Sepsi-SIC (17.30 óra); Atomerőmű KSC Szekszárd–Celik Zenica (20 óra), szombaton Celik Zenica–PEAC-Pécs (17 óra); ASC Sepsi-SIC–Atomerőmű KSC Szekszárd (19 óra), vasárnap ASC Sepsi-SIC–Celik Zenica (11 óra); Atomerőmű KSC Szekszárd–PEAC-Pécs (13 óra). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-09-18: Sport - Miska Brigitta:

Tizedszer a Mont Blanc-on (Hegymászás)

Nyugat-Európa legmagasabb pontja, a Mont Blanc körülbelül 4810 méter, de ez a hóesés, az időjárás, illetve a jégsapka mozgásának függvényében évről évre néhány métert változik. Az idei Székelyek a magasban expedíciósorozathoz tartozó Mont Blanc kezdőknek programban az első csoportban kilencen, a másodikban még heten hódították meg a fehér hegyet. A két expedícióvezető, Tulit Zsombor és Bertoti Zsolt újabb egy tucat embert kísért a hegyre, akik elmondhatják magukról, hogy megmászták az Alpok legmagasabb csúcsát.
 
2015-09-18: Sport - :

Hétvége a focipályán

III. liga. Ma 17 órától játszanak a háromszéki csapatok: a Sepsi OSK a Bákói Aero­start fogadja, míg a Zágoni FC a Râmnicu Sărat-i Olimpia vendége lesz a pontvadászat ötödik fordulójában. A sepsiszentgyörgyi és a bákói csapat már az előző idényben is találkozott, akkor mindkét meccset az Aerostar nyerte 1–0-ra.