Filmtettfeszt Háromszéken

2015. szeptember 19., szombat, Magazin

Kilenc nagyjátékfilmmel, több mint negyven rövidfilmmel, hat dokumentumfilmmel, gyerekeknek szóló vetítésekkel és számos további meglepetéssel várja a nézőket az idei Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 15. kiadása.

A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekordszámú, tizenkét városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez – tájékoztattak a szervezők.
Bekerült a válogatásba többek közt a cannes-i fesztivál Egy bizonyos nézőpont (Un Certain Regard) díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció 11 filmjén kívül 6 dokumentumfilm és 30 rövidfilm került a programba. A belépés minden vetítésre és kísérőrendezvényre ingyenes. Immár elérhető a részletes, városokra és napokra lebontott program a fesztivál honlapján, a Filmtettfeszt.ro címen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 844
szavazógép
2015-09-19: Magazin - :

Magyar Örökség-díjak

Újabb hét Magyar Örökség Díjat adnak át ma. A budapesti ünnepségen Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomművészetét, Csók István festőművészetét, Buda Ferenc költészetét, Páskándi Géza irodalmi munkásságát, É. Kovács László néprajzi gyűjtő, múzeumalapító sokoldalú közösségi szolgálatát, a nagy hagyományú hazai autóbusz-tervezést és -gyártást, valamint P. Daczó Árpád – Lukács ferences áldozópap életművét ismerik el a díjjal.
2015-09-19: Magazin - :

Megárt a sok munka

Magasabb vérnyomást, rosszabb alvást, nagyobb stresszt okoz a túl sok munka.
Vakációra menni jó dolog – ezt mindenki tudja, aki megteheti. Ami azonban kevésbé ismert, hogy a nyaralás, illetve annak hiánya komoly hatással van az ember egészségi állapotára. Két brit szervezet, az egészségügyi jótékonykodással foglalkozó Nuffield Health és a Kuoni utazási iroda kutatása arra az eredményre jutott, hogy a vakáció hiánya komolyan rontja az ember egészségi állapotát: magasabb lesz a vérnyomása, rosszabbul alszik és stresszesebben él.