Kézilabda, A-osztálySepsi-SIC–Pitești 32–33 /14–17/

2015. szeptember 21., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, 150 néző. Vezették: M. Agliceriu (Prahova megye) és R. Arbunea (Brăila megye). Sepsi-SIC: Biró–Simma, Mátis H. 2, Mátis Z. 7, Voloncs 6/3, Boriceanu 2, Hăgeanu 6. Cserék: Lăcătuş 3, Popa 3/1, Dobra 3, Benkő, Condurache, Lukács, Bălăceanu, Györkovács, Popovici. Edzők: Vida Attila és Akácsos Barna Zsolt. Piteşti: Moraru–Conea 1, Bălan 5/4, Mânzicu 3, Popescu 9, Rofel, Udrea 13/1. Cserék: Gherman 2, Ghiţă, Jinga, Mărgărit, Roșu, Birton, Cîrstea. Edzők: Victor Neagu, Ion Mihăilă. Büntetőpercek: 10–10. Hétméteresek: 5/4–6/5.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az A-osztályos női kézilabda-bajnokság első fordulójában a Sepsi-SIC Pi­teşti csapatát fogadta, amelyől 32–33-as vereséget szenvedett. A vereség ellenére az Akácsos Barna Zsolt és Vida Attila edzőpáros által irányított zöld-fehérek izgalmas és tanulságos mérkőzést tudhatnak maguk mögött. Az első percekben sikerült meglepni a vendégeket, és néhány támadás után már a szentgyörgyiek 4–2-re vezettek. Az első félidő közepén magukhoz tértek az Argeş megyeiek, s a hátrányból hamar hatgólos előny lett Udrea góljainak köszönhetően. Nem adták fel a lányok, és a szünet előtt sikerült faragni a hátrányból Mátis Zita és Hăgeanu játékának köszönhetően. A második félidő elején is jobban kezdtek a megyeszékhelyiek: négy perc elteltével már csak egy góllal vezettek a vendégek. A felzárkózáshoz persze kellettek Biró nagyszerű hárításai is, aki többször is borsot tört a vendégek orra alá. A közönség nagyszerű hangulatot teremtett a sportcsarnokban, és nem túlzás azt mondani, hogy ennek hatására a lányok is bátrabban játszottak. Két és fél perccel a vége előtt 26–30-ra vezetett a vendégcsapat, és bár a szentgyörgyiek kihasználták az ellenfél hibáit, és Dobra értékesítette az ellentámadásokat, sajnos nem sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést.
„Kevés edzésünk volt együtt, de lassan összeszokunk. A lányok nagyot harcoltak, és ha ezt tudjuk tartani, jobb eredményeket fogunk elérni. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, sajnos, ma ennyi sikerült. A következő két meccsünk nagyon nehéz lesz, és nem hiszem, hogy ennyire szoros találkozót tudunk produkálni. Védekezésünkön még mindenképp dolgoznunk kell. A közönségnek köszönjük, hogy ellátogatott a meccsre, és nagyszerű hangulatot varázsolt a sportcsarnokba” – mondta a találkozó után Vida Attila, a Sepsi-SIC edzője.
A kézilabdázó lányok bebizonyították, hogy érdemes az ő mérkőzéseikre is ellátogatni, hiszen az utolsó sípszóig tudnak küzdeni. Szép volt, lányok!

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-09-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Mike Boróka bronzérmes (Asztalitenisz)

Az idei Top 12-es, illetve az Ezüstütő-versenyen elért kiváló eredményei után a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK asztaliteniszezője, Mike Boróka beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a harmadik helyen, azaz bronzérmesként zárta a 8–10 éves pingpongozók számára kiírt, az elmúlt hétvégén Besztercén megtartott Román Kupát.
2015-09-21: Sport - :

Fölényesen nyert az OSK (Minifoci)

A címvédő OSK fölényes sikert aratott a Téglás Panzió ellen a sepsiszentgyörgyi öregfiú-bajnokság 2015–2016-os idényének nyitányában. Sokgólos különbséggel diadalmaskodott a Puskás ’87, az újonc Amicii és Bodok.