Kézilabda, A-osztálySepsi-SIC–Slatinai MSC 23–36 /12–18/

2015. október 2., péntek, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: G. Lungu és N. Paraschiv (mindketten Neamţ megyéből). Sepsi-SIC: Bíró–Mátis Z. 3, Mátis H. 3/1, Voloncs 4/2, Bălăceanu, Boriceanu, Hageanu. Cserék: Lăcătuş 4, Popa 6, Simma 1, Györkovács 1, Borbáth 1, Benkő, Condurache, Dobra, Popovici. Edző: Vida Attila. Slatina: Croitoru–Corban 5, Drăghici 2, Costantinescu 3, Piţigoi 4, Biró 4, Cojocaru 1. Cserék: Pîrvu 1, Verde 5, Harmciuc 3, Stoica 2, Striblea 6, Focaru, Staicu, Nagy. Edző: Gabriel Bîrcina. Büntetőpercek: 4–12, Hétméteresek: 5–1 (értékesítve: 3–1)
 

  • Bíró Melinda bravúrosan védett
    Bíró Melinda bravúrosan védett

Harmadik vereségét is elszenvedte a Sepsi-SIC a Slatinai MSC csapatától a női A-osztályos kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában. A megyeszékhelyi lányok ezúttal a jóval erősebb és tapasztaltabb, Szuperligába vágyó alakulattól kaptak ki, azonban pozitívum, hogy Vida Attila edző minden zöld-fehér mezesnek játéklehetőséget biztosított. A mérkőzés első találatait a vendégcsapat jegyezte, de Mátis Zita és Voloncs révén a szentgyörgyiek is beköszöntek. Már az első félidő közepén hatgólos előnyre tettek szert a slatinai lányok, és a hazaiaknak nehéznek bizonyult faragni a hátrányból. Bíró ezúttal is bravúros védéseket mutatott be, és néha bizony érezhető volt, a mezőnyjátékosok nem nőttek fel a kapushoz. A szünet előtt Popa három védhetetlen átlövésével 12–18-nál fordulhattak a csapatok. A második játékrész első perceiben sikerült felvenni a versenyt a vendégekkel, azonban a folytatásban az eladott labdák most is meg­bosszulták magukat, így az ellenfélnek lehetősége volt pontozni ellentámadásból, amit saj­nos már Bíró sem tudott megakadályozni. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt már tíz góllal vezetett a Slatinai MSC, és ezt az előnyüket csak tovább növelték az utolsó sípszóig.
„Még mindig nagyon sokat tévedünk egyénileg, a mérkőzés elején sok rossz passzunk volt, és a kapussal szemben kihagytuk a helyzeteinket. Az első félidő végén hat góllal vezetett Slatina, és utána már nem tudtunk felzárkózni. Nyilvánvalóan jobb csapat, mint mi, de ennél jobban is játszhattunk volna. Nem tudtuk azt véghez vinni, amit gyakoroltunk, nem ment a játék. A következő fordulóban lesz egy nehéz kiszállásunk Resicabányán, de addig igyekszünk összeszedni magunkat” – nyilatkozta lapunknak a mérkőzés után Vida Attila.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Sepsi-SIC–Rapid 100–33 /25–8, 27–8, 31–8, 17–9/ (Női kosárlabda, Román Kupa)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 750 néző. Vezette: Alexandru Stamate és Mihai Szilágyi. Sepsi-SIC: Pierre Louis 24, Marshall 16/12, Părău 4, Tavic 12/6, Evens 14–Lovász 9/3, Kilin 3, Kokovay 3/3, Holinka-Miklós 2, Gergely 2, Lázár 11/9. Edző: Zorán Mikes. Rapid: Toma 9/3, Bejan 10, Ene 2, Lovász 4, Hurmuz–Pană, Simeanu, Vlad 8, Drăgan, Bonciog. Edző: Dan Militaru.
 
2015-10-02: Sport - :

KSE–FK Székelyudvarhely (Teremlabdarúgás, I. liga)

Székely futsalderbire kerül sor ma 18 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, amelyen a helyi KSE a bajnoki ezüstérmes FK Székelyudvarhelyt fogadja az I. ligás pontvadászat 4. fordulójának nyitómérkőzésén.