Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sebestyén Péter plébános KézdivásárhelyenAkinek az írás létszükséglet

2015. október 3., szombat, Közélet

A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár pincéjében szerdán mutatták be Sebestyén Péter marosvásárhelyi római katolikus plébános legújabb, idén megjelent A jólét délibábja? című esszékötetét, a szerző tizenötödik könyvét.
 

  • Vántsa Judit, Balog László és Sebestyén Péter. A szerző felvétele
    Vántsa Judit, Balog László és Sebestyén Péter. A szerző felvétele

Vántsa Judit, a könyvtár vezetője elmondta: Sebestyén Péter 1968-ban született Csíkszentmihályon. Elemi és általános iskolai tanulmányait Szépvizen végezte, a gyulafehérvári kisszemináriumon érettségizett 1986-ban, majd ugyanott a papneveldében folytatta teológiai tanulmányait. 1992-ben a csíksomlyói kegytemplomban szentelték pappá. Sepsiszentgyörgyön, Csíkszere­dában és Gyergyóremetén volt káplán, 1997 és 2006 között Erdőszentgyörgyön szolgált, azóta Marosvásárhelyen a Szent Imre-templom plébánosa. A marosvásárhelyi rádióban állandó rovatot vezet és a hazai lapokban rendszeresen jelennek meg vallási és biblikus témájú írásai. Az írás számára már létszükséglet – vallja a plébános, akivel az író-olvasó találkozón Balog László, a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem könyvtárigazgatója, a könyv szerkesztője beszélgetett. „Szeretném papírra vetni lelkem rezdüléseit. Olyan olvasmányélményt nyújtani, amelyek megdöbbentenek, szembesítenek, felszabadítanak, térdre kényszerítenek, egzisztenciális felismerésekkel szólítják meg a lelkeket” – írja Sebestyén Péter.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2052
szavazógép
2015-10-03: Közélet - Szekeres Attila:

Felújítják a székely kapukat

Folytatódik a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett székelykapu-felújító program. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum az elmúlt öt évben kilenc kaput restauráltatott. Vargha Mihály múzeumigazgató fontosnak tartja a székely kapuk megmentését, hisz hozzájárul identitásunk megőrzéséhez.
 
2015-10-03: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Betörték a főfogyasztóvédő orrát

Megtámadták és ököllel megütötték a megyei fogyasztóvédelmi hivatal igazgatóját Sepsiszentgyörgyön tegnap. Ezt maga Mircea Diacon tudatja egy közleményben, amelyben az áll, hogy „miután a Szent György Napokon az intézmény előtt leparkolt szolgálati gépkocsiját azonosítatlanul maradt személyek megrongálták”, október 2-án a Lukoil benzinkútnál két egyén ököllel megütötte őt, és elszaladt.