KosárlabdaHétközi forduló a női bajnokságban

2015. október 7., szerda, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ma 12 órától a Szatmárnémeti VSK otthonában vendégeskedik a női kosárlabda Nemzeti Liga 2. fordulójában. Könnyűnek ígérkezik a kiszállás, hiszen a szatmári csapat a mostani szezonban még nem tudott nyerni, és játékosai három meccsen mindössze 87 pontot dobtak. Hajrá, zöld-fehérek!
A körnek két rangadója van: az elsőt Gyulafehérváron játsszák, ahová az Alexandria látogat, a másodikat Kolozsváron rendezik meg a helyi U és a Galaci Phoenix között. A forduló további mérkőzései: Brassói Olimpia–Rapid, Aradi ICIM–Temesvár, Târgovişte szabadnapos. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-07: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kedvelt tengeri utazás (Hírbörze)

Világviszonylatban 9, Romániában 14 százalékkal nő idén a tengeri utazásokból származó bevétel. Legalábbis ezt vetíti előre egy, a speciális turisztikai szolgáltatásokat értékesítő ügynökség vezetője. Eszerint a romániai turisták nem kevesebb, mint 3,2 millió eurót költenek ilyen szolgáltatásokra, míg tavaly 2,8 millió eurót fizettek ki. Egy nyolcnapos tengeri utazás egyébként fejenként és kedvezmények nélkül átlagban 7–800 euróba kerül, a legkedveltebb a földközi-tengeri utazás, de sokan az Északi-tengert, a norvég fjordokat is választják. A Croaziere.net az egyetlen, kizárólag tengeri utazásokra szakosodott turisztikai szolgáltató Romániában, évente mintegy 1800 ügyfelet szolgál ki és 25 tengeri útvonalra árulja szolgáltatásait.
2015-10-07: Sport - :

Két pont a Steaua hátránya (Labdarúgás)

A címvédő Steaua Jászvásáron győzött 2–1-re, a Dinamo pedig hazai pályán veszített el a három pontot az éllovas Astra csapatával szemben a román I. ligás labdarúgó-bajnokság tizenharmadik fordulójában. A sereghajtó Petrolul 1–1-es döntetlent játszott hazai közönség előtt a Temesvári Poli alakulatával, a Kolozsvári CFR viszont 2–1-es vereséget szenvedett a vendég Craiovától. Az eredmények: FC Voluntari–Concordia Chiajna 1–1, Pandurii–FC Viitorul 1–0, Dinamo–Astra Girgiu 0–1, Jászvásár–Steaua 1–2, FC Botoşani–Marosvásárhelyi ASA 1–1, Kolozsvári CFR–Craiova 1–2, Petrolul–Temesvári Poli 1–1.