Kosárlabda, Nemzeti LigaSzatmárnémeti–Sepsi-SIC 46–123 /9–31, 9–28, 20–25, 8–39/

2015. október 8., csütörtök, Sport

Szatmárnémeti, városi sportcsarnok. Szatmárnémeti VSK: Vilcinschi 18/6, Voica 18, Badi 4, Bolba 3, Kádár 2. Cserék: Kallai, Racsan, Varhaniovschi, Balin 1. Edző: Ciocan Ibolya. Sepsi-SIC: Jeffery 17/3, Pierre-Louis 23, Kilin 10, Marshall 14, Faleru 10. Cserék: Lovász 7/3, Kokovay 6/6, Miklós-Holinka 4, Lazar 7, Tavic 25/6, Gergely, Evans. Edző: Zoran Mikes.

77 pontos győzelmet aratott a Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga második fordulójában, ahol ezúttal a fiatal játékosokból álló Szatmárnémeti VSK alakulatát kényszerítették térdre. Már az első félidőben 41 pontos előnyt építettek ki a zöld-fehérek, és mindössze 18 pontot kaptak a jóval szerényebb erőt képviselő szatmári lányoktól. Fordulás után kissé hátradőltek Zoran Mikes lányai, így a harmadik negyedben a házigazdáknak lehetőségük volt 20 pontot szerezni, azonban az utolsó játékrészben újra taroltak a szentgyörgyiek, akik 39 pontig meg sem álltak.
A Sepsi-SIC minden tekintetben jobbnak bizonyult ellenfelénél: a szatmáriak kilencszer, míg a zöld-fehérek huszonkilencszer hozták helyzetbe egymást. Lepattanók terén is egyértelműen csapatunk volt jobb: huszonhármat gyűjtöttek Ciocan tanítványai, hatvanat a SIC játékosai. Szép volt, lányok!
A lányok hétvégén újra pályára lépnek, ezúttal kissé nehezebb dolguk lesz, hiszen a Brassói Olimpia látogat a Szabó Kati Sportcsarnokba. 
A második forduló további eredménye: Gyulafehérvár–Alexandria 88–57. A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-08: Sport - :

A magyarok és a románok is otthon játszanak (Labdarúgás, Eb-selejtező)

Október 8. és 10. között rendezik az Európa-bajnoki selejtező kilencedik fordulóját, ahol a magyar válogatott a Feröer-szigetek csapatát fogadja, a románok pedig Finnországot látják vendégül. Az F-csoport másik találkozóján az éllovas Észak-Írország a sereghajtó Görögországgal játszik.
2015-10-08: Sport - :

Remekeltek a szentgyörgyi sportolók (Műfalmászás)

Az elmúlt hétvégén Szkopjében (Macedónia) szervezték meg a gyerek és ifjúsági műfalmászó Balkán Bajnokságát, amelyre nyolc sportolóval és négy edzővel a román válogatott is kiutazott. A nemzeti csapat tagja volt a sepsiszentgyörgyi Andrenalin SE három – Nagy Janka, Nagy Judit, Sántha Róbert – sportolója és két – Szőcs Károly-Csaba és Koréh Enikő – edzője is.