Sportolóink a hétvégén

2015. október 10., szombat, Sport

Kosárlabda. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ma 18 órától a Brassói Olimpiát látja vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban a női kosárlabda nemzeti liga 3. fordulójában.
A bajnoki ezüstérmes zöld-fehérek remek idénykezdésen vannak túl, hiszen simán hozták az eddigi négy meccsüket. A Román Kupa első körében kettős győzelemmel jutottak túl a bukaresti Rapidon, majd a bajnokságban előbb Gyulafehérvárt, majd Szatmárnémetit is legyőzték.

A brassói csapat játékosai sem tétlenkedtek az elmúlt napokban, hetekben: a kupasorozatban oda-vissza nyertek a Kolozsvári U ellen, a pontvadászatban viszont csak egy találkozón vannak túl, és azon is könnyed sikert értek el a vendég Rapiddal szemben. A két együttes az elmúlt idényben négyszer (kétszer az alapszakaszban és kétszer a rájátszásban) találkozott egymással, és minden alkalommal szentgyörgyi diadalnak örvendhettük. Ez most se legyen másképp!
A további program: Rapid–Kolozsvári U, Alexandria–Târgovişte, Galaci Phoenix–Gyulafehérvár, Temesvár–Szatmárnémeti VSK, az Aradi ICIM pihen.
Ha a nagyok meccse előtt is megnéznének egy izgalmas kosárlabda-mérkőzést, megtehetik, hiszen az U18-as lánybajnokság nyitókörében 14 órától a Sepsi ISK és a KSE vív megyei rangadót egymással a Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Sporttermében.
Atlétika és MTB. Ma és holnap Sugásfürdőn és környékén rendezik meg a terepfutó és MTB Sugás Race harmadik kiírását. Ma három távon zajlik a futóverseny, míg vasárnap két távon szervezik meg a hegyikerékpáros megmérettetést.
Asztalitenisz. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a sepsiszentgyörgyi Electrica újonc korosztályú asztaliteniszezői ma és holnap Besztercén vendégszerepelnek, ahol a korosztályos Román Kupában állnak asztalhoz. Sok sikert!
Cselgáncs. Mint arról már hírt adtunk, a hétvégén kerül sor az U18-as csapat-, illetve a földharcbajnokságra, amelyen a kézdivásárhelyi Bibó Balázs a Csíkszeredai ISK színeiben lép tatamira.
Karate. A sepsiszentgyörgyi Shoto-Team és Sport-All (Préda Csaba/Vass Hunor és Gal Radu) közös csapata közel 45 versenyzővel vasárnap Miskolcon vendégszerepel, ahol néhai Csordás József sensei tiszteletére rendezik meg a karate Avas Kupa kilencedik kiírását.
Rali. Pénteken és szombaton Székelyudvarhely, illetve környéke ad otthont a 2015-ös román ralibajnokság nyolcadik és egyben utolsó futamának, amelynek rajtjánál ott van a szentgyörgyi Szabó Csongor–Marcus Andreoiu páros is. Szabóék a verseny előtt a 9-es osztály negyedik helyén állnak, és legjobb esetben is csak bajnoki ezüstérmesek lehetnek...
Teremlabdarúgás. Komoly vizsga előtt áll a Sepsi FC, amely az élvonalbeli futsalbajnokság 5. fordulójában Déván vendégszerepel. A KSE szintén idegenben küzd meg a pontokért, ám hétfőn a sereghajtó Focșani otthonában lép pályára.
A további meccsek: Kolozsvári Clujana–Marosvásárhelyi City’US, FK Székelyudvarhely–Concordia Chiajna, Galaci United–Resicabánya, Temesvári Informatika–Jászvásár; Călărași pihen. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-10-10: Sport - :

Zágon döntetlent játszott (Labdarúgás)

A Zágoni FC tegnap döntetlent játszott a Paşcani otthonában a III. ligás labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Eredmény: Paşcani–Zágoni FC 2–2. Részletekkel a Hétfői Sportban jelentkezünk.
A második helyezett Sepsi OSK ma 15 órától lép pályára az MSC Stadionban, ahol a nyolcadik helyen álló Németvásár csapatát fogadja. A Valentin Suciu által irányított piros-fehér mezesek az előző idényben 1–1-es döntetlent játszottak Neamţ megyében, illetve májusban hazai pályán 3–0 arányban diadalmaskodtak a németvásáriakkal szemben.
2015-10-10: Közélet - Nagy D. István:

Közösen építik Székelyföldet (Összeült a két megye önkormányzata)

A román, a magyar és a székely himnusz, illetve csángó népdalok hangjaival vette kezdetét Hargita és Kovászna megye önkormányzatának első együttes ülése. Az alkalomból számba vették az eddigi megyeközi együttműködés eredményeit, közös pályázásról, turisztikai fejlesztésről, illetve a két testület saját háza táján aktuális kérdésről is döntöttek.