Labdarúgás, Európa-bajnokságHárommillió eurót kapnak a román focisták

2015. október 14., szerda, Sport

A Román Labdarúgó-szövetség 8 millió eurót kap az európai szövetségtől (UEFA), és ebből a válogatott tagjainak 3 millió euró üti a markát azért, hogy kijutottak a 2016-os Európa-bajnokságra.

Ciprian Marica, a válogatott csapatkapitánya és a román szövetség elnöke, Răzvan Burleanu még tavaly ősszel állapodott meg, az összeg pedig 4 millió euró is lehetett volna, amennyiben Anghel Iordănescu együttese csoportelsőként jut ki a kontinensviadalra. Románia a selejtezőkör utolsó fordulójában 3–0-ra legyőzte Feröert, így 20 ponttal a második helyen végzett a 21 egységig jutó északírek mögött. A bónuszokat a selejtezőn lejátszott percek függvényében  osztják ki, ez alapján Vlad Chiricheş és Dragoş Grigore számíthat a legnagyobb összegre, hiszen ők mind a 900 percet a pályán töltötték, és ezért 300 ezer eurót kaphatnak.
Az nyilvánvaló volt, hogy az európai szövetség hatalmas pénzösszeget ad azoknak a válogatottaknak, melyek ott lesznek a jövő évi kontinensviadalon. Azonban ez a 3 millió euró, amit a románok kapnak, egy kissé túlzás, és azt is lehet mondani, nem megérdemelt, hiszen annak ellenére, hogy nagy nehezen kijutottak az Eb-re a leggyengébb csoportból, 2015-ben csak két mérkőzést nyertek meg, és azt is a Feröer-szigetek ellen. Selejtező ide vagy oda, majd jövő júniusban és júliusban fény derül arra, mire képes a román válogatott... (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2015-10-14: Sport - :

A harmadik viadal (Sugás Race)

Hétvégén harmadik alkalommal szervezték meg Sugásfürdőn és környékén az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Sugás Race hegyi futó- és kerékpárversenyt. A viadal célja az volt, hogy népszerűsítse a két sportágat a mozogni szerető amatőrök körében, és felhívja a figyelmet a  természet szépségeire.
2015-10-14: Sport - :

Mayer kihagyhatja a szezonnyitót (Alpesi sí)

Sérülése miatt lehet, hogy kihagyja az alpesi sízők világkupa-sorozatának jövő heti nyitóversenyét Matthias Mayer, a lesiklás szocsi olimpiai bajnoka.