Takarít a DiakóniaKis munka, nagy segítség

2015. október 15., csütörtök, Közélet

Azoknak a nagyajtai, nagybaconi, száraz­ajtai, vargyasi, sepsikőtöspataki, baróti idős embereknek, akiknek a bázeli (Svájc) református fiatalok a múlt héten kitakarították az udvarát, füvet nyírtak, fát vágtak, ablakot mostak, óriási ez a segítség – állítja Tóth Anna, a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) idősgondozásért felelős igazgatója, a program koordinátora.

 A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány harmadik éve fogadja a bázeli reformandus fiatalokat, az általa ellátott idős betegekhez irányítja őket, hogy elsősorban azoknak segítsenek, akik maguktól képtelenek a környezetük, az udvaruk tisztán tartására. Az önkéntes kertmunka beszámolóján elhangzott: a svájci fiataloknak nagy elégtétel, hogy segíthetnek, az idős emberek pedig, akiknél takarítottak, annyira hálásak, hogy ez további munkára készteti őket.
A DKA harmadik, svájci együttműködéssel megvalósított kerttakarító segítőprogramja sikerrel zárult, az alapítvány bízik abban, hogy miként korábban, továbbra is lesznek fiatalok itthon is, akik folytatják ezt a tevékenységet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2015-10-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Mától pénzért parkolunk (Sepsiszentgyörgy)

Ma reggeltől Sepsiszentgyörgy egész belvárosában fizetésessé válik a parkolás: 18 helyszínen hétköznap 8.30 és 16.30 óra között óránként két lejért állhatunk meg gépkocsival, csak a központi piac kivétel, ahol egylejes az egyórás jegy. Az első napokban a helyi rendőrség segít a sofőrök tájékoztatásában, de aki kétszer mulaszt el jegyet váltani, azt megbírságolják.
 
2015-10-15: Közélet - :

Pontosítás

A megyei bizottság felmérte az aszálykárokat, fel is terjesztette Bukarestnek, ám a gazdák nem számíthatnak a jegyzékben szereplő teljes érték megtérítésére – pontosította lapunknak a tegnap megjelent hírt Könczei Csaba, megyei mezőgazdasági igazgató.