Sportolóink a hétvégén

2015. október 17., szombat, Sport

Kézilabda. Ma 11 órától a Sepsi-SIC Temesvár csapatát fogadja a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sporttermében az A-osztályos női kézilabda-bajnokság hatodik fordulójában. A Vida Attila által irányított zöld-fehérek idei első győzelmükre hajtanak, a határ mentiek viszont három vereségük mellett már két győzelmet is magukénak tudhatnak.

  • Fotó: Szigyártó Szabolcs
    Fotó: Szigyártó Szabolcs

„Úgy gondolom, egyforma játékerőt képviselünk a temesváriakkal, és hazai környezetben képesek vagyunk legyőzni őket. Sajnos, van néhány kisebb sérüléssel küzdő lányunk, de remélhetőleg képesek lesznek ők is pályára lépni. Bízom abban, hogy jó játékkal győzni tudunk” – nyilatkozta Vida Attila lapunknak. Reméljük, a Sepsi-SIC látványos és izgalmas mérkőzés után begyűjti az első győzelmét. Hajrá, lányok!
Labdarúgás. A tegnapi lapszámunkban közölttel ellentétben nem pénteken, hanem ma (október 17-én) 15 órától lép pályára mindkét háromszéki csapatunk a III. ligás labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A Zágoni FC hazai pályán fogadja a Galaci Metalosportot. A zágoniak az előző fordulóban 2–2-es döntetlent játszottak Paşcani vendégeként, a galaciak viszont 2–1-es győzelmet arattak hazai közönség előtt Panciuval szemben. Az orbaiszékiek jelenleg a tizenegyedik helyet foglalják el egy győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel, ezzel szemben a Galac megyeiek három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a hetedik helyen állnak. Nehéz feladat vár a Zágoni FC labdarúgóira, de remélhetőleg értékes pontot vagy pontokat szereznek hazai pályán. A Valentin Suciu által irányított Sepsi OSK a hatodik helyen álló Sporting Lieşti otthonában vendégszerepel, ahol éllovasként és az esélyesebb félként igyekszik begyűjteni az újabb három pontot. Hajrá, fiúk! (miska)
Műfalmászás. Ma a sepsiszentgyörgyi Adrenalin Climbing Gym-ben rendezik meg a felnőtt és ifjúsági műfalmászó országos bajnokságot, amelyen a sportág legjobbjai vesznek részt. Az esemény várható programja: 10 óra – iratkozás; 11–11.30 óra – melegítés; 12 óra – felnőtt férfiak, ifjúsági fiúk versenye; 15 óra – felnőtt nők, ifjúsági lányok versenye.
Kosárlabda. A női kosárlabda Nemzeti Liga negyedik fordulójának rangadóját Târgoviştén játsszák, 19.15-től a helyi csapat és a Sepsi-SIC mérkőzik meg egymással (játékvezető: Mircea Şerban, Bedir Sefer). A két együttes legutóbb az előző bajnokság döntőjében találkozott egymással, amikor is a zöld-fehérek 2–0-ról veszítették el a finálét. A SIC megalakulása óta összesen tizenháromszor csatáztak a csapatok, s a külön párharcukat – sajnos – a Dâmboviţa megyeiek vezetik 7–6-ra. Tehát van, amiért visszavágnunk a bajnoki címvédőnek, s bízunk abban, hogy ez össze is jön, hiszen a Sepsi-SIC a mostani küzdelemsorozat egyetlen százszázalékos csapataként az első helyről várja az esti meccset, ezzel ellentétben a házigazdák csak a hetedikek. A Zorán Mikes irányította alakulat a Brassói Olimpiával szembeni könnyed sikerrel melegített a bajnok elleni mérkőzésre, Târgovişte viszont hazai környezetben Alexandriától kapott ki az előző körben. A kör további meccsei: Aradi ICIM–Rapid, Brassói Olimpia–Alexandria, Szatmárnémeti–Galaci Phoenix, Gyulafehérvár–Temesvár, a Kolozsvári U pihen.
Cselgáncs. A hétvégén Szörényváron szervezik meg az U11-es, az U13-as és az U15-ös földharc országos bajnokságot, amelyen ott lesznek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói is.
Teremlabdarúgás. Tegnap az első csoport két mérkőzésével megkezdődött az utánpótlás futsalbajnokság 2015–2016-ös kiírása. A második csoportban érdekelt megyeszékhelyi Sepsi FC-nek vasárnap rajtol az idény, amikor is 12 órától a Marosvásárhelyi City’US-t fogadják a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportcsarnokban. Sok siket, fiúk! Csoportunkban játszik még a címvédő FK Székelyudvarhely, a Segesvári Pro Tineret és az újonc Kolozsvári Clujana. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Október 16-án a sepsiszentgyörgyi
KRECHT RUDOLFNÉ
NAGY ARANKA,
páratlan anyanyelvének örök szerelmese elindult Teremtőjéhez, hogy személyesen kérje őt, óvja és áldja meg utódait, földjét és népét, amelyből vétetett.
Élt 75 zaklatott, küzdelmes esztendőt.
Temetése október 18-án, vasárnap 14 órakor lesz a közös ­temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4287654
2015-10-17: Sport - :

Itthon kikapott a KSE (Teremlabdarúgás, I. liga)

A céhes városbéli KSE a bajnokesélyes Dévai Autobergamót látta vendégül az élvonalbeli futsalbajnokság hatodik fordulójának pénteki játéknapján, és jó játékkal, 11 gólkülönbséggel veszítette el a találkozót.