Külföldi elismerés az Osonónak

2015. október 17., szombat, Kultúra

Túl a négyszázadik előadáson, a franciaországi Saint-Louisben tartott 29. Theatra Nemzetközi Színházi Fesztiválon díjazták a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely által bemutatott, Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást.

A vasárnap esti díjazás után Claudine Berthet svájci színésznő, drámaíró, a zsűri tagja úgy értékelte a háromszékiek dokumentarista produkcióját, hogy a téma és annak feldolgozása is erősen és mélyen hat.  „Művészileg erős, élő és csodálatos előadást láttam. Svájcban és a frankofón országokban elveszítettük ezt az expresszionista stílust, színházi formát. Művészi és lelki sokk volt egyszerre, így vált számomra a fesztivál legjobb előadásává.”
A párhuzamosan öt helyszínen tartott fesztiválra huszonegy előadást válogattak be a szervezők, franciaországi, belgiumi, svájci és olaszországi társulatok alkotásait, közülük hármat díjaztak.
Az Osonó tegnaptól folytatja az augusztus végén megkezdett, kilenchetes turnét németországi, ausztriai és magyarországi helyszíneken.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2015-10-17: Kultúra - Szekeres Attila:

Kós-plakett ajándékba

Kós Károly festett, égetett agyag plakettjét, néhai Szendrői Árpád miskolci szobrászművész alkotását kapta ajándékba a Székely Nemzeti Múzeum – újságolta Vargha Mihály igazgató.
2015-10-17: Világfigyelő - :

Hárommilliárd euróval segítené az EU Törökországot (Menekültválság)

Az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői hárommilliárd eurós nagyságrendű támogatást fontolgatnak Törökország számára, ezzel segítve Ankarát abban a törekvésében, hogy megelőzze a szíriai menekültek Európába vándorlását – erősítette meg Angela Merkel német kancellár a tegnapra virradóra befejeződött csúcstalálkozót követően.