Kézilabda, A-osztálySepsi-SIC–Temesvár 32–30 /17–15/

2015. október 19., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sportterme, 150 néző. Vezette: M. Brebu és B. Ciobea (mindkettő Argeş megyéből). Sepsi-SIC: Bíró–Mátis Z. 11, Voloncs 8/4, Bălăceanu 3, Boriceanu 2, Hageanu 2, Dobra 1. Cserék: Popovici 3, Lăcătuş 2, Benkő, Condurache, Simma, Györkovács, Borbáth, Mátis H., Lazar (kapus). Edző: Vida Attila. Temesvár: Rusu–Puta 3, Şunei 3, Singiorzan 1, Istrate 5, Pintilie 7/1, Butulia 5. Cserék: Prundaru 1, Senciuc 3, Negrea 1, Martin 1, Popan, Apostolescu, Turlea (kapus). Edző: Sorinel Voicu. Büntetőpercek: 0–6. Hétméteresek: 4–1 (értékesítve: 4–1).
 

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Izgalmas és látványos mérkőzésen a Sepsi-SIC megérdemelten szerezte meg idei első győzelmét Temesvár ellen az A-osztályos női kézilabda-bajnokság hatodik fordulójában. Voloncs révén a zöld-fehér mezesek szerezték meg a találkozó első gólját, majd az eladott labdáknak köszönhetően a vendégek hamar átvették a vezetést. A 15. percben már négy gól előnyük volt a temesvári lányoknak, azonban Vida Attila időkérése hatásosnak bizonyult, hiszen a szentgyörgyiek Boriceanu és Hageanu találataival két gólra csökkentették a különbséget. Néhány perccel később Voloncs büntetődobást értékesített, majd ezt követően Mátis Zita ellentámadásból egyenlíteni tudott (14–14). Az első félidő utolsó öt percében a hazaiak játszottak fölényben, és a védelem is kezdett összeállni, így megérdemelten vették át a vezetést a már említett Mátis Zita góljával, és kétgólos különbséggel fordulhattak (17–15).
A második játékrészben Temesvár kezdett jobban, és sikerült hamar egyenlíteniük Butulia és Șunei révén, de a Sepsi-SIC játékosai magukra találtak, majd a találkozó végéig ők diktálták az iramot. A lányok nagyon jól védekeztek, és értékesíteni tudták az ellentámadásokat is. Sajnos, Vida Attila tanítványai a mérkőzés utolsó két percét saját maguknak nehezítették meg: nem tudták kihasználni az ellenfél emberhátrányát, sőt, még gólokat is kaptak. Majd jött Bíró Melinda, és nagyszerű védéseivel hozzásegítette a csapatot a győzelemhez, illetve Bălăceanu sikeres átlövése bebiztosította a három pontot. Szép volt, lányok!
„Ma már jobban játszottunk. Még nem vagyok elégedett, de örülök a győzelemnek. Ez a két hét elég volt arra, hogy kiküszöböljük a legtöbb hibát, de még van néhány. Jól működött a védelmünk, főleg ott teljesítettünk jól, és a mérkőzés végén néhány jó egyéni megmozdulásnak köszönhetően sikerült megszerezni a győzelmet” – nyilatkozta lapunknak Vida Attila, aki azt is elmondta, hogy a következő mérkőzésük nagyon nehéz lesz az éllovas Beszterce otthonában, de jó játékkal és lelkesedéssel minél hosszabb ideig tartó, szoros mérkőzést igyekeznek kiharcolni.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-19: Gasztronómia - :

Receptek

Mint már említettem, mifelénk általában szeletekre vágva, sütőben megsütve fogyasztjuk-fogyasztottuk leginkább a sütőtököt, amely nemcsak finom, hanem alacsony kalória és magas rosttartalma miatt fogyókúrázni óhajtóknak is ideális táplálék.
2015-10-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Târgoviște–Sepsi-SIC 55–66 /15–22, 22–12, 10–22, 8–10/ (Kosárlabda)

Târgoviște, mintegy 600 néző. Vezette: Mircea Șerban, Bedir Sefer. Târgoviște: Williams 8, Principe 3/3, Cosby 11, Kirberg 3/3, Wampler 16/3–Huțanu 1, Alecu, Toma 6, Oláh (Orosz), Pop, Thompson 1. Edző: Predrag Vasic. Sepsi-SIC: Jeffery 9/3, Pierre Louis 6, Marshall 5/3, Părău 12/3, Evans 13–Faleru 2, Tavic 16/9, Lazăr, Holinka-Miklós, Kokovay, Kilin 3, Lovász. Edző: Zoran Mikes. Mezőnybeli dobószázalék: 16/60 – 27 százalék, illetve 25/60 – 42 százalék. Büntetők dobószázaléka: 20/55 – 80 százalék, illetve 10/21 – 48 százalék. Lepattanók: 46–37. Legtöbb lepattanó: Williams 9, illetve Evans 9. Legtöbb gólpassz: Cosby 2, illetve Jeffery 4. Kipontozódott: Pierre Louis (34.), Faleru (35.).