Női kosárlabda, I. ligaKét háromszéki csapat a másodosztályban

2015. október 19., hétfő, Sport

Az elmúlt héten a Román Kosárlabda-szövetségnél elkészítették a felnőtt női kosárlabda I. liga (B-osztály/másodosztály) 2015–2016-os bajnokságának versenynaptárát. A november elsején rajtoló pontvadászatban azok az élvonalbeli csapatok vesznek részt, amelyeknek több mint két külföldi játékosuk van, így a másodosztályban a román kosarasok is játéklehetőséget kapnak.

  • A Kézdivásárhelyi SE együttese
    A Kézdivásárhelyi SE együttese

Ez azt jelenti, hogy a tavalyhoz képest nagyon sokat emelkedik az úgynevezett B-osztály színvonala, hiszen a nemzeti ligás csapatok a ,,cserepadjukat” fogják harcba küldeni az I. ligában. Az idei bajnokságra 14 csapat nevezett, ebből kilenc az első osztályban is érdekelt, további öt pedig „független” kosárlabdaiskolát képvisel. A jelentkezőket a szövetség két csoportra osztotta: * A-csoport: Marosvásárhelyi Sirius BC, Nagyváradi CSU-MSC, Kolozsvári U, Gyulafehérvári CSU, Temesvári Danzio BC, Aradi Kosárlabda SK * B-csoport: KSE, Ploieşti-i ISK-MSC, Jászvásári Naţional-Politechnika, Rapid, Galaci Phoenix, Târgovişte, Brassói CSU, Sepsi-SIC.
A céhes városbeli KSE ifjúsági csapattal fog szerepelni az I. ligában, s játékoskeretéből két kosaras U20-as, hatan U17-es, hárman U16-os és ketten U15-os lányok. A másodosztályban való szereplés a kézdivásárhelyi játékosoknak kiváló lehetőséget jelent, edzőjük pedig a FIBA-licenccel rendelkező, tapasztalt Ljubomir Kolarevic. – Úgy gondolom, hogy minden feltétel adott tehetséges kosarasainknak, hogy itthon maradjanak, felnőjenek, és idővel jó kosaras váljék belőlük. Azonban azt is tudni kell, hogy az ifiknek felnőttek között versenyezni nem könnyű, így a szurkolók türelmét kérjük, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy erre a szezonra nem szövünk nagy álmokat. Az adott helyzetben idei célkitűzésünk nem lehet más, mint a tapasztalatszerzés. Természetesen szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, ám nem a végső helyezésen lesz a hangsúly, hanem a játékosnevelésen. Kemény ellenfeleink vannak, rutinos játékosok jönnek majd Kézdivásárhelyre, úgyhogy érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre – nyilatkozta Lénárt Adolf, a KSE kosárlabda-szakosztályának frontembere. A KSE játékoskerete (edzők: Ljubomir Kolarevic és Ioan Minescu): Bartók Rita, Voloncs Orsolya, Bimbó Eszter, Csurulya Helga, Biszak Boglárka, Mátyus Anita, Rendy Hanna, Istok Anita, Fejér Anett, Incze Henrietta, Kovács Renáta, Debreczi Iringó és Kászoni Boglárka.
A megyeszékhelyi Sepsi-SIC nagy részben U17-es korosztályú lányokra alapoz, s Nemes Áron edző elmondása szerint személyes célkitűzése, hogy az általa irányított csapat a bajnokság végén az első három között legyen. A Sepsi-SIC együttese: Kilin Tünde, Lovász Izabella, Kokovay Melánia, Holinka-Miklós Hanna, Gergely Orsolya, Sándor Boróka, Bölöni Noémi, Kovács Kincső, Cristina Gavriliţă, Bitai Szidónia, Taranek Andrea, Jankó Edit, Tamás Kincső, Belényesi Rebeka.
A pontvadászat első háromszéki rangadóját Kézdivásárhelyen játsszák, ahova várhatóan december 20-án látogat a Sepsi-SIC, a visszavágót jövő év március 20-án rendezik meg.
Az I. ligás pontvadászat B-csoportjának alapszakaszbeli programja:
* 1. forduló, november 1.: Brassó–Sepsi-SIC, KSE–Târgovişte, Galaci Phoenix–Ploieşti, Jászvásár–Rapid
* 2. forduló, november 8.: Sepsi-SIC–Târgovişte, Brassó–Galaci Phoenix, Rapid–KSE, Ploieşti–Jászvásár
* 3. forduló, november 15.: Galaci Phoenix–Sepsi-SIC, Târ­govişte–Rapid, Jászvásár–Bras­só, KSE–Ploieşti
* 4. forduló, november 29.: Sepsi-SIC–Rapid, Galaci Phoenix–Jászvásár, Ploieşti–Târgovişte, Brassó–KSE
* 5. forduló, december 6.: Jászvásár–Sepsi-SIC, Rapid–Ploieşti, KSE–Galaci Phoenix, Târgovişte–Brassó
* 6. forduló, december 13.: Sepsi-SIC–Ploieşti, Jászvásár–KSE, Brassó–Rapid, Galaci Phoe­nix–Târgovişte
* 7. forduló, december 20.: KSE–Sepsi-SIC, Ploieşti–Brassó, Târgovişte–Jászvásár, Rapid–Galaci Phoenix
* 8. forduló, január 17.: Sepsi-SIC–Brassó, Târgovişte–KSE, Ploieşti–Galaci Phoenix, Rapid–Jászvásár
* 9. forduló, január 24.: Târgovişte–Sepsi-SIC, Galaci Phoenix–Brassó, KSE–Rapid, Jászvásár–Ploieşti
* 10. forduló, január 31.: Sepsi-SIC–Galaci Phoenix, Rapid–Târgovişte, Brassó–Jászvásár, Ploieşti–KSE
* 11. forduló, február 28.: Rapid–Sepsi-SIC, Jászvásár–Galaci Phoenix, Târgovişte–Ploieşti, KSE–Brassó
* 12. forduló, március 6.: Sepsi-SIC–Jászvásár, Ploieşti–Rapid, Galaci Phoenix–KSE, Brassó–Târgovişte
* 13. forduló, március 13.: Ploieşti–Sepsi-SIC, KSE–Jászvásár, Rapid–Brassó, Târgovişte–Galaci Phoenix
* 14. forduló, március 20.: Sepsi-SIC–KSE, Brassó–Ploieşti, Jászvásár–Târgovişte, Galaci Phoenix–Rapid. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-19: Sport - :

Akadémiák kereszttüzében (Labdarúgás, utánpótlás)

Nistor Ákos 2004-ben született, és ötéves korában kezdett el futballozni a Junior Soccer Egyesületnél. 2010-ben vett részt először edzőtáborban, és első oklevelét, mint egy torna gólkirálya, 2010 augusztusában szerezte a kézdiszentléleki falunapokon.
2015-10-19: Sport - Miska Brigitta:

Lieşti–Sepsi OSK 1–2 /0–1/ (Labdarúgás, III. liga)

Lieşti, községi stadion. Vezette: Claudiu Cornel Marcu (Konstanca). Lieşti: Comănescu–Filimon, Ilie, Preda, Serea, Lovin, Balaban, Bogoş, Adamache, Munteanu, Dushkay. Játszott még: Tancu, Bârlădeanu, Neagu. Edző: Ionuţ Niculcea. Sepsi OSK: Rusandu–Răduţoiu, Mihăeşi, Damian, Dénes, Mitra, Stîngă, Cosma, Fülöp, Bajkó, Veress. Játszott még: Jakab, Ţepeş. Edző: Valentin Suciu. Gólszerzők: Bârlădeanu (69. – 11-esből), illetve Mitra (44.), Bajkó (90.).