Sportolóink a hétvégén

2015. október 24., szombat, Sport

Labdarúgás. Ma 15 órától az éllovas Sepsi OSK igazi rangadót játszik a harmadik helyezett Románvásári Petrotubbal a III. ligás pontvadászat 9. fordulójában. Az előző körben a szentgyörgyiek a Lieşti otthonában diadalmaskodtak 2–1 arányban, a vendégek pedig hazai pályán 2–0-ra győzték le a Bákói Aerostart. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a Petrotub 1–0-s győzelmet aratott Sepsiszentgyörgyön, majd a májusi visszavágón a piros-fehér mezesek elhozták a három pontot, hiszen 3–2-re győztek.

Nehéz feladat vár Valentin Suciu csapatára, mert a III. liga öt csoportjának csapatai közül Románvásár rúgta a legtöbb gólt, szám szerint huszonötöt (!), és mindössze hat találat landolt a kapujában. Ezzel szemben az OSK alakulatának van a legtöbb pontja a III. ligás pontvadászatban, azaz 21 (!), és ez 18 rúgott és 4 kapott gólnak köszönhető. A két csapat között jelenleg négy pont a különbség a szentgyörgyiek javára. Az idei szezonban a Sepsi OSK legnagyobb gólarányú győzelmét a hetedik fordulóban Németvásár ellen húzta be, amikor 6–1-re diadalmaskodott, Románvásár azonban a negyedik fordulóban hazai közönség előtt 8–1-re győzte le Paşcani csapatát. Eddig mindkét csapat csak egy-egy alkalommal szenvedett vereséget, azonban a Neamţ megyeiek két döntetlent is magukénak tudhatnak. Reméljük, hogy a Sepsi OSK folytatja a jó eredmények sorozatát, és megszerzik az újabb három pontot. Hajrá, fiúk! (miska)
Asztalitenisz. Ma és vasárnap Konstancán rendezik meg az ifjúsági II-es pingpongozóknak kiírt Román Kupát, amelyen a sepsiszentgyörgyi Electrica színeiben Balázs Gergő és Nagy István Magor vesz részt, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK-t Oláh Kriszta, Papp Rebeka, Medvés Antal és Bedő Norbert képviseli. Hajrá, háromszékiek!
Kosárlabda. Az Aradi ICIM elleni szerdai győzelem után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC ma Kolozsváron lép pályára, ahol 18 órától a negyedik helyen levő helyi U együttesét próbálja legyőzni a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 6. fordulójában. Érdekesnek ígérkezik a találkozó, s bízunk a zöld-fehérek sikerében, akik így megtarthatják veretlenségüket. A további meccsek: Aradi ICIM–Alexandria, Brassói Olimpia–Gyulafehérvár, Rapid–Temesvár. És egy eredmény: Szatmárnémeti VSK–Târgovişte 24–100.
Cselgáncs. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokáinak zsúfolt lesz a hétvége, ugyanis két fronton is megmérettetnek: a csapat egyik része Szentegyházán a Mártonffi János Emlékversenyen vesz részt, másik fele pedig a marosvásárhelyi nemzetközi Maros Kupán lép tatamira. Utóbbi viadalon Petru Olteanu irányításával a sepsiszentgyörgyi MSC nyolc sportolója – Laurenţiu Tifrea, Roxana Onișoru, Veronica Oltean, Anastasia Bobeş, Andreea Creţu, Radu Boieriu, Nicolae Rether, Bianca Prodan – is jelen lesz.
Motokrossz. Ma a Sugásfürdő felé vezető út melletti motokrosszpályán rendezik meg a privát Motocross Cup versenysorozat utolsó futamát, amelyen Háromszéket Tompa Krisztián (MX2 Junior) és Ördög Zoltán (65 cm3) képviseli. 10 órától tartják az edzést, 14 órakor rajtol a verseny. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-10-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk legmélyebb fájdalmával tudatjuk, hogy a szerető édesanya, nagymama, testvér és rokon, a kézdiszentkereszti KEREZSI ANDRÁSNÉ
szül. VARGHA MÁRTA
nyugalmazott
tanítónő
81 évesen 2015. október 22-én elhunyt.
Temetése 2015. október 25-én, vasárnap 15 órakor lesz a kézdiszentkereszti ravatalozóháztól.
Részvétfogadás vasárnap a temetés előtt egy órával,
14 órától.
A gyászoló család
4287804
2015-10-24: Sport - :

Beszterce–Sepsi-SIC 37–21 (19–10) (Kézilabda, A-osztály)

Beszterce, városi sportcsarnok. Vezette: L. Ghiță (Kolozs megye) és T. Sanduj (Hargita megye). Beszterce: Caragea, Cetăţeanu–Vezentan 4, Dorhoi 7, Cârstea 5, Maior-Pașca 5, A. Tamaș, R. Tamaș 3, Cira 3, Andriță 5, Zegrean 3, Ciunt 1, Szabo 1, Vârtic. Edző: Horațiu Pașca. Sepsi-SIC: Bíró–Bălăceanu 1, Simma 1, Hageanu 1, Mátis Z. 3, Voloncs 11, Boriceanu 2, Popa 1, Dobra 1, Nagy, Györkovács, Bucur, Condurache, Popovici, Lukács. Edző: Vida Attila.