Sportolóink a hétvégén

2015. október 31., szombat, Sport

Kosárlabda: A Kolozsvári U elleni győzelem után a Sepsi-SIC ma 18 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban a Rapid csapatát fogadja a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának hetedik fordulójában. Az eddig veretlen zöld-fehér mezeseknek nem lesz nehéz dolga a nyeretlen fővárosiakkal, akikkel legutóbb a Román Kupa első fordulójában találkoztak.

Akkor a SIC mindkét mérkőzését könnyedén megnyerte: Bukarestben 34–95-re, a Szabó Kati Sportcsarnokban pedig 100–33-ra. A további mérkőzések: Szatmárnémeti VSK–Aradi ICIM, Gyulafehérvár–Kolozsvári U, Temesvár–Brassói Olimpia, Galaci Phoenix–Târgovişte.
A Sepsi-SIC első ligás csapata is hazai pályán játszik 15.30-tól a Szabó Kati Sportcsarnokban. A Nemes Áron által irányított fiatal tehetségek szintén a Rapiddal játszanak a pontvadászat negyedik fordulójában. A mérkőzést november 29-re tervezték, de mivel a fővárosiak úgy is Sepsiszentgyörgyre látogattak a Nemzeti Liga keretében, így előbbre hozták az I. ligás találkozót. A Kézdivásárhelyi SE hétfőn 17 órától a Târgovişte csapatát fogadja a céhes városbeli sportcsarnokban az I. ligás pontvadászat első fordulójában.
Sűrű programja lesz a kézdivásárhelyi ifjúsági kosárlabdázóknak ezen a hétvégén, emellett pedig a sepsiszentgyörgyi U13-as és U16-os lányok is pályára lépnek. A céhes városbeli U13-as lányok ma 10 órától a Moineşti ellen játszanak hazai közönség előtt egy előrehozott mérkőzést, vasárnap pedig Botoşaniba, az NMSK U14-es fiúcsapata pedig Craiovára utazik. Az U18-as fiúkra és lányokra nagyon nehéz feladat vár, hiszen előbbiek 12 órától a tavalyi korosztályos bajnoki ezüstérmes bukaresti Steauát, utóbbiak pedig 16 órától az aranyérmes Brassó csapatát fogadják. A megyeszékhelyi U13-as lányok a Mikes Kelemen Elméleti Líceum Bogdán Antal Sporttermében 12 órától a Moineşti ellen lépnek pályára, az U16-os lányok pedig 14 órától Jászvásárt fogadják.
Kézilabda: Ma 11 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban a kézilabdáé lesz a főszerep, amikor is a Sepsi-SIC az eddig veretlen Déva csapatával játszik a női A-osztályos kézilabda-bajnokság B-csoportjának nyolcadik fordulójában. Vida Attila tanítványai a második győzelmükre hajtanak, és reméljük, sikerül borsot törni a Szuperligába vágyó dévaiak orra alá. Hajrá, lányok!
Birkózás: A hétvégén Marosvásárhelyen rendezik meg az ifjúsági III-as és IV-es  országos birkózóbajnokság döntőjét, amelyen 25 sportolóval részt vesz a Sepsiszentgyörgyi ISK és az MSC is. (mb)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-10-31: Sport - :

Főszerepben az asztaliteniszezők (Asztalitenisz)

Több mint hatvan asztaliteniszező vett részt az Őszi Amatőr Asztalitenisz-bajnokságon a céhes város sportcsarnokában, amelyet október 29-én a Zöld Nap Egyesület és a városi sportiroda szervezett különböző korosztályoknak.
2015-10-31: Sport - :

Két vereség (Lapzárta)

A Sepsi OSK egy gól különbséggel verséget szenvedett a Râmnicu Sărat vendégeként az III. ligás pontvadászat tizedik fordulójában.