Kézilabda, A-osztálySepsi-SIC–Déva 27–39 /14–18/

2015. november 2., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 100 néző. Vezette: C. Năstase, S. Stancu. Sepsi-SIC: Bíró–Mátis Z. 8, Voloncs 4/1, Bălăceanu 2, Boriceanu 2, Hageanu 2, Simma 3. Cserék: Dobra 1, Mátis H. 4, Györkovács 1, Popovici, Condurache, Bor­báth, Nagy, Saláta, Lukács. Edző: Vida Attila. Déva: Savko–Nica 4, Malac 8, Şovar 1, Abed 7, Stîngu 5, Polcoşer 10. Cserék: Poenaru, Seraficeanu 2, Bălănoiu 1, Bobit, Lazea, Şelever 1. Edző: Palko Adrian. Büntetőpercek: 6–6. Hétméteresek: 2–3 (értékesítve: 1–2).
 

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Az első félidőben felvette a versenyt a Sepsi-SIC kézilabdacsapata az eddig veretlen és idegenlégiósokkal teletűzdelt Déva alakulatával, azonban a második játékrészben már nem tudták tartani a szuperligába vágyó Hunyad megyeieket, így tizenkét góllal maradtak alul az A-osztályos kézilabda-bajnokság B-csoportjának nyolcadik fordulójában.
Először Simma, majd Mátis Zita is betalált, így kétgólos előnyre tettek szert a zöld-fehér mezesek, majd hamar egyenlítettek a vendégek is, akik a házigazdák eladott labdáit kihasználva hamar elléptek három góllal. Vida Attila rögtön időt kért, majd ezt követően Bíró nagyszerűen védett, és gyors indításokkal hozta helyzetbe társait, amit többé-kevésbé értékesítettek. A 22. percben négy gól volt Déva előnye (11–15), és ezt a különbséget az első félidő végéig tartani is tudták, így 14–18-nál fordulhattak a csapatok. A második játékrész elején kettős emberhátrányba került a Sepsi-SIC, de a lányok nem adták fel, és ilyen körülmények között is két gólt lőttek Savko hálóőr kapujába. A 36. percben Simma találatával három gólra csökkent a különbség, így a dévaiak edzője kénytelen volt időt kérni. Az időkérés jót tett játékosainak, akik sorozatban négyszer lőttek Bíró hálójába (18–25). Az utolsó 15 percben, amint sikerült kicsit faragni a hátrányból, érkezett Malac és Polcoşer, akik védhetetlen átlövésekkel segítették csapatukat a hetedik győzelem felé. Említést érdemel Dobra szépségdíjas találata, amikor is hozzá került a labda, és kihasználva azt, hogy a vendégek kapusa több méterre áll kapujától, Bíró passza után a saját térfeléről zörgette meg a piros-mezesek hálóját. Öt perccel a találkozó vége előtt már tíz góllal vezetett Déva, és ezen már nem tudtak javítani a szentgyörgyiek. A vereség ellenére dicséretet érdemelnek, hiszen 36 percen keresztül tartani tudták a lépést egy sokkal erősebb csapattal.
„Véleményem szerint nagyon jól játszottunk a 36. percig, aztán az ellenfél időt kért, és utána már nem tudtuk tartani a lépést. Sajnos, most is nagyon sok ellentámadást kihagytunk, és ez megbosszulta magát. Elfogyott az erőnk és vele együtt az önbizalmunk is, amikor meglépett Déva nyolc góllal. A jövőben szükségünk van fizikai és lelki erőre egyaránt ahhoz, hogy ki tudjuk bírni a 60 perces mérkőzést. A következő három találkozóból legalább két győzelmet remélek” – mondta Vida Attila a mérkőzés után, aki azt is hozzátette, hogy a következő fordulóban a Brassói Naţional otthonába látogatnak. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-02: Sport - Miska Brigitta:

Sepsi-SIC–Rapid 125–26 /35–4, 22–12, 41–6, 27–4/ (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 800 néző. Vezette: Ionuţ Moraru, Amalia Marchis. Sepsi-SIC: Jeffery 22/6, Lovász 6, Marshall 18, Tavic 23/15, Evans 13/3. Cserék: Pierre-Louis 14, Kilin 5/3, Kokovay 5/3, Miklós-Holinka, Gergely 3/3, Lazar 10/6, Faleru 6. Edző: Zoran Mikes. Rapid: Toma 2, Burlakova 13, Bejan 4, Lovász, Hurmuz 2. Cserék: Matei 2, Bumbacaru, Stan, Boncig 3/3, Pană, Ene. Edző: Dan Militaru. Legtöbb lepattanó: Evans 11, illetve Hurmuz 5. Legtöbb gólpassz: Jeffery 10, illetve Toma 2.
 
2015-11-02: Sport - :

Hat érem az országos bajnokságon (Birkózás)

Hétvégén Marosvásárhelyen rendezték meg az ifjúsági III-as és IV-es országos birkózóbajnokság döntőjét, ahol a Sepsiszentgyörgyi ISK és MSC is részt vett 25 sportolóval. Négy napon keresztül zajlott a megmérettetés, és közel ezer 2000–2001, valamint 2002–2003 között született gyermek csillogtatta meg tudását.