Sportolóink a hétvégén

2015. november 7., szombat, Sport

Labdarúgás: Ma 14 órától az MSC-Stadionban a Sepsi OSK a Panciu csapatát fogadja a III. ligás labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában. A két csapat eddig még nem találkozott egymással, így ez lesz az első összecsapásuk. Az előző fordulóban a piros-fehér mezesek 1–0-ás vereséget szenvedtek a Râmnicu Sărat otthonában, a Panciu viszont gól nélküli döntetlent játszott a Bákói Aerostar csapatával.

Az OSK 24 ponttal jelenleg a második helyen áll, egy ponttal lemaradva az éllovas Râmnicu Sărattól, a Vrancea megyeiek 9 egységgel viszont a 12. helyet foglalják el. A megyeszékhelyiek nyolc győzelmet és két vereséget tudhatnak magukénak, a Panciu egy győzelme mellett pedig hat döntetlent és három vereséget gyűjtött be. Valentin Suciu tanítványai az eddigi tíz találkozón 20 gólt rúgtak és 6-ot kaptak, a potenciális ellenfelük nyolcszor talált be, és 12 gól landolt hálójukban. Reméljük, az OSK magabiztos játékkal győzni fog, és a Râmnicu Sărat pontot, esetleg pontokat veszít a Miroslava otthonában. Hajrá, Sepsi OSK!
Kosárlabda: A Sepsi-SIC ma 15 órától Temesváron lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga kilencedik fordulójában. Az előző játéknapon a zöld-fehér mezesek szabadnaposak voltak, a határ mentiek pedig egy izgalmas találkozón a címvédő Tâgrovişte otthonában 67–65 arányban maradtak alul. Tavaly a Sepsi-SIC a bajnokságban mindkét alkalommal legyőzte a temesváriakat: Sepsiszentgyörgyön 65–35-re, majd a visszavágón 73–43-ra. Zoran Mikes csapata az egyetlen veretlen alakulat az idei bajnokságban, eddigi hét győzelmükkel megkérdőjelezhetetlenül a tabella élén állnak.
Temesvár három sikerrel és négy vereséggel jelenleg a kilencedik helyezett. Reméljük, a Sepsi-SIC tovább folytatja győzelmi sorozatát, és Temesvárról is újabb két ponttal térnek haza. Hajrá, lányok!
I. liga: Vasárnap 12 órától játszik a KSE a Rapid csapatával Bukarestben az I. ligás (B-osztály) kosárlabda-bajnokság második fordulójában. A Sepsi-SIC második számú csapata hétfőn 14 órától lép pályára a Szabó Kati Sportcsarnokban a Târgovişte I. ligás csapata ellen.
Ifjúsági mérkőzések: U13 fiúk: Sepsi ISK–Târgovişte (vasárnap 14 óra, Mikes Kelemen Elméleti Líceum sportterme), U13 lányok: Gyergyószentmiklós–Sepsi ISK (vasárnap 16 órától), Moineşti–KSE (vasánap 11 órától), U14 fiúk: NMSK–Piteşti (ma 13 óra, kézdivásárhelyi sportcsarnok), U16 lányok: Brassó–Sepsi ISK (vasárnap 10 óra), U18 lányok: Brassó–Sepsi ISK (ma 10 óra), KSE–Ploieşti (ma 15 óra, kézdivásárhelyi sportcsarnok).
Teremlabdarúgás: Nehéz feladat vár a Sepsi FC-re, hiszen ma 17 órától a címvédő Marosvásárhelyi City’Us otthonában játszanak az I. ligás teremlabdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában. Az előző játéknapon Farkas Attila tanítványai 6–5-re győzték le a sereghajtó Chiajna csapatát, a marosvásárhelyiek viszont 5–2-re kaptak ki az éllovas Dévától. A Sepsi FC jelenleg 13 ponttal a hatodik helyen áll, a City’Us pedig 18 egységgel a második. A két csapat utoljára az előző idény negyeddöntőjében találkozott: Sepsiszentgyörgyön 2–0-ra, a visszavágón pedig 7–2-re győzött a Kacsó Endre által irányított vásárhelyi csapat.
Birkózás: A hétvégén Udvarhelyen rendezik meg az U23-as országos birkózóbajnokság döntőjét, ahol a Sepsiszentgyörgyi ISK és MSC 10 sportolóval vesz részt.
Jégkorong: A Hargita Megyei Jégkorong Egyesület az Erdély Jégkorong Liga keretében a csíkkarcfalvi műjégpályán ma szervezi meg a Góbé Kupát U8-as és U10-es korosztályok számára. Összesen 21 csapat és közel 260 gyerek vesz részt a tornán, köztük a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek is. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a lisznyói születésű
FERENCZ ADALBERT,
a Solymosi család Béla bácsija
85 évesen elhunyt.
Temetése 2015. november 7-én, szombaton 15 órakor lesz a Szemerja negyedi református ravatalozóháztól.
A Solymosi család
17140
2015-11-07: Sport - :

Románia is jelentkezett (Kosárlabda)

Öt ország jelentkezett a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére. Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapja szerint Finnország, Izrael, Lengyelország, Románia és Törökország jelezte a hétfői határidőig, hogy otthont adna az eseménynek. A FIBA Europe három lehetőséget kínál a rendezőknek: az adott szövetség bonyolíthatja le az egész Eb-t, megrendezheti egy csoport mérkőzéseit, vagy egy csoportot és a helyosztókat.