Női kézilabda, A-osztályBrassói Naţional–Sepsi-SIC 27–30 /16–13/

2015. november 9., hétfő, Sport

Brassó, D. P. Colibaşi Sportcsarnok. Vezette: D. Balate, Szabó K. Brassói Naţional: Mititelu, Nedelcu, Oprică 6, Mihaerd 3, Munteanu, Vacariu 8, Rebeca 3, Szabó, Mada 5, Zagan, Criciovei 2, Bogdan, Hosu. Sepsi-SIC: Bíró, Nagy, Bălăceanu, Simma 1, Hageanu 8, Mátis Z. 9, Mátis H. 1, Györkovács, Benkő, Boriceanu 3, Lăcătuş 3, Voloncs 5, Bodó, Dobra, Popovici, Lukács.
 

  • Henning János  archív felvétele
    Henning János archív felvétele

Egy nagyszerű második félidőnek és a sziklaszilárd védelemnek köszönhetően a Sepsi-SIC megérdemelten szerezte meg idei második győzelmét a Brassói Naţional otthonában az A-osztályos kézilabda-bajnokság B-csoportjának kilencedik fordulójában. Vida Attila tanítványai kissé visszafogottan kezdték a találkozót, így esélyt adtak a házigazdáknak, hogy az ő akaratuk érvényesüljön. A zöld-fehér mezesek az első játékrészben szaladtak az eredmény után, és nem okozott meglepést, amikor háromgólos brassói vezetéssel fordulhattak a csapatok (16–13).
A szünet után nem sok minden változott, mindkét csapat ott folytatta, ahol az első játékrész végén abbahagyta, így a mérkőzés 48. percében 27–23-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban azonban magukra találtak a Sepsi-SIC játékosai, és az utolsó tizenkét percben maximálisan ők uralták a találkozót. Koncentrálva és mindent egy lapra feltéve hajráztak a zöld-fehér mezes lányok, akik egy 7–0-s sorozatot produkáltak. Behozták négygólos hátrányukat, illetve háromgólos vezetéshez jutottak, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak. A tehetséges, fiatal kézilabázók nem adták fel, és bebizonyították, hogy sok munkával, kitartással és akarattal győzni lehet. Szép volt, lányok!
„Gyengén kezdtünk, de a védelem jó volt, főleg az utolsó tizenkét percben. Egy hétgólos sorozatot hoztunk össze, így sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Büszke vagyok a lányokra, hiszen mindig sikerült felállni” – nyilatkozta Vida Attila lapunknak, majd azt is elmondta, hogy a hátralévő két találkozójukat Nagyvárad és Arad ellen mindenképp szeretnék győzelemmel zárni.
A forduló további eredményei: Piteşti–Marosvásárhely 32–25, Arad–Slatina 18–44, Nagyvárad–Resicabánya 29–41, Dé­va–Temesvár 36–17. Beszterce szabadnapos volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2015-11-09: Életmód - :

Ifj. Kós Károly: A régi székely bútorfestésről /részlet/

Népi kultúránknak alig van más területe, hol olyan pompában mutatkozik meg a nép igénye a szép és díszes iránt, mint a festett bútor. Annál feltűnőbb, hogy a téma mindeddig nem talált kutatóra, pedig a népi életmód és lakáskultúra rohamos átalakulásával a festett bútor tanulmányozása hovatovább nehezebb lesz. A „sima” bútorok fél évszázada falun is hódító divatjával a régi „tulipántos” bútorok is mindenfelé kiszorulnak a házból, s még jól járnak azok a darabok, amelyek a padlásra, és nem tűzre kerülnek.
2015-11-09: Sport - :

Temesvár–Sepsi-SIC 52–91 (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

(21–21, 13–24, 9–28, 9–18)
Temesvár, Constantin Jude Sportcsarnok. Vezette: Sefer Bedir, Mate Stretea. Temesvár: Mitov 16/6, Grbic 9, Wilson 8, Jaksic 12, Dumitrache 1. Cserék: Lough 6/3, Gheban, Mita, Neagu, Zidaru, Stankovic, Szerencsi. Edző: Bogdan Bulj. Sepsi-SIC: Marshall 18/9, Pierre-Louis 9, Evans 20, Jeffery 10, Părău 8/3. Cserék: Tavic 5, Faleru 4, Lazar 2, Lovász 3, Kilin 12/3, Kokovay. Edző: Zoran Mikes. Legtöbb gólpassz: Mitov 3, illetve Jeffery 7. Legtöbb lepattanó: Grbic 5, illetve Evans 9.