KosárlabdaSepsi-SIC–Galaci Phoenix

2015. november 11., szerda, Sport

Ma 19 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban a Sepsi-SIC a Galaci Phoenix csapatát fogadja a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulójában. A zöld-fehér mezesek a Temesváron aratott 91–52-es győzelemmel, a galaciak pedig a megdolgozott 73–69-es Alexandria elleni sikerrel hangolódtak a találkozóra.

A SIC az egyedüli veretlen csapat a bajnokságban, és a legtöbb megszerezhető 16 ponttal az élen áll, a Galaci Phoenix pedig négy győzelemmel és négy vereséggel a hatodik helyet foglalja el. Bár nagy teljesítménynek számít, hogy az Eugenio Rodrigues által irányított galaciak az első fordulóban legyőzték az Aradi ICIM alakulatát, azonban a későbbiekben mind Kolozsvártól és Gyulafehérvártól, mind Târgoviştetől és a Brassói Olimpiától kikaptak. Az előző idény alapszakaszában Zoran Mikes csapata Galacon 77–52, a visszavágón pedig 93–38 arányban múlta felül a Duna-partiakat. A Phoenix képes meglepetést okozni, de reméljük, a Sepsi-SIC izgalmas és látványos mérkőzésen begyűjti kilencedik győzelmét is. Hajrá, lányok!


Kevesebb ülőhely
A Szabó Kati Sportcsarnokot a bukaresti Colectiv Klubban történt tragédia nyomán indított tűzvédelmi ellenőrzés-sorozatban átvizsgálták. A Sepsi-SIC menedzsere, Rusz István elmondta, hogy ezentúl csak a sportcsarnok befogadóképességének  kilencven százalékát használhatják, illetve a mérkőzéseken a nézők nem ülhetnek a lépcsőkre, a ki- és bejáratokat szabadon kell hagyni.

 

Ifjúsági eredmények
A hétvégén a háromszéki ifjúsági kosárlabda csapatok hét mérkőzésen léptek pályára, amiből hármat győzelemmel és négyet vereséggel zártak. Eredmények: v U13, lányok: Moineşti–KSE 20–73, Gyergyószentmiklós–Sepsi ISK 12–115 v U14, fiúk: NMSK–Piteşti 42–69 v U16, lányok: Brassó–Sepsi ISK 70–32 v U18, fiúk: Medgyes–NMSK 100–52, lányok: KSE–Ploieşti 93–49, Brassó–Sepsi ISK 51–36. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-11-11: Magazin - :

Neil Young 70 éves

Holnap ünnepli hetvenedik születésnapját Neil Young kanadai rockénekes, dalszerző, gitáros, akit zenei kísérletező kedve, mély mondanivalót megfogalmazó, szenvedélyes dalai tettek a rockzene egyik legnagyobb hatású személyiségévé.
 
2015-11-11: Sport - :

Elhunyt Kósa Endre

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kósa Endre, a jégkorong Mol Ligában szereplő Csíkszereda játékosa. A 40 éves sportoló a csíkszeredai Szabadság tér egyik tízemeletes tömbházának legfelső emeleti folyosóablakából zuhant le hétfőn.