Kosárlabda, Nemzeti LigaSepsi-SIC–Galaci Phoenix 86–58 /23–14, 19–15, 24–12, 20–17/

2015. november 12., csütörtök, Sport

Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 1000 néző. Vezette: Andrei Badilă, Amalia Marchis. Sepsi-SIC: Jeffery 14/6, Marshall 14, Părău 4, Tavic 19/15, Evans 15/3. Cserék: Lovász, Pierre-Louis 16, Kilin 4/3, Kokovay, Lazar, Gergely, Miklós-Holinka. Edző: Zoran Mikes. Galaci Phoenix: Filip 2, Frost 13, McKenzie 13, Walter 20, Rochel 8. Cserék: Creţu 2, Demeter, Necula, Geleriu, Nini, Fota B., Fota D. Edző: Eugenio Rodrigues. Legtöbb gólpassz: Părău 5, illetve Walter 5. Legtöbb lepattanó: Evans 13, illetve McKenzie 11.
 

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Tegnap este egy meggyőző második félidei játékkal a Sepsi-SIC megszerezte sorozatban a kilencedik győzelmét is, ezúttal pedig a Galaci Phoenix csapata volt az áldozat a női kosárlabda Nemzeti Liga tizedik fordulójában. Nehezen kapták el a fonalat Zoran Mikes tanítványai, és bár Evans szerezte meg a mérkőzés első pontjait, a vendégek négy perc után 10–4-re vezettek. Néhány perccel később Tavic triplájával sikerült egyenlíteni (14–14), majd a negyed utolsó három percében csak a zöld-fehér mezesek szereztek pontot (23–14). A második játékrészben a házigazdák tovább növelték előnyüket, a vendégek pedig futottak az eredmény után, így több labdát is eladtak, amit a szentgyörgyiek gyors ellentámadásokkal kosarakra váltottak. 13 pontos hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok, és a szünet után tovább hengerelt a zöld-fehér gépezet. Tavic szórta a triplákat, a palánk alatt pedig Evans és Marshall érvényesült a lepattanók terén.
Az utolsó negyed előtt már 25 pont volt a galaciak hátránya, így már nem sok reményük maradt a győzelemre, és öt perccel a mérkőzés végét megelőzően 30 egységnyi előnyt sikerült kiépíteniük a Zoran Mikes által irányított lányoknak. Érdekes, hogy a SIC cserejátékosai 20, míg a galaci kispadról érkezők két ponttal járultak hozzá a mérkőzéshez, illetve a hazaik 27 pontot szereztek az ellenfél eladott labdáiból, a Phonix viszont 18 egységet szórt a szentgyörgyiek eltékozolt passzaiból. Az éllovas Sepsi-SIC az első négy és fél percet leszámítva majdnem 35 percen keresztül uralta a találkozót.
A SIC jobb volt, nem sok esélyt adott az Aradi ICIM csapatát megverő galaciaknak, és megérdemelten húzta be a kilencedik sikerét is. Szép volt, lányok!
További eredmények: Rapid–Szatmárnétemi VSK 50–47, Alexandria–Temesvár 72–58, Aradi ICIM–Brassói Olimpia 80–70, Kolozsvári U–Târgovişte 87–79.

Sepsi-SIC–Galaci Phoenix 82–76 (33–24, 10–20, 19–24, 20–8) - I. liga

A Sepsi-SIC második számú csapata nagyszerű utolsó negyedi hajrának és Kilin Tünde kifogástalan játékának köszönhetően legyőzte kedd este a Galaci Phoenix csapatát az I. ligás kosárlabda-bajnokság előrehozott tizedik fordulójában. Kissé nehezen indult a zöld-fehér mezesek játéka, azonban az első negyed második felében nagyon meggyőzően játszottak a lányok, és 9 pontos előnyt sikerült kiépíteniük. A második játékrészben számtalan elemi hibát elkövettek Nemes Áron tanítványai, és mindössze 10 pontot dobtak, így az első félidő végére az előnyből egypontos hátrány lett (43–44).
A szünet után a gyenge szentgyörgyi védekezés következtében a vendégek három perc alatt 14 egységet szórtak, ezzel szemben a SIC mindössze egy pontot szerzett. 14 pontos hátránynál Nemes Áron időt kért, majd a folytatásban magukra találtak a zöld-fehér mezesek, és hat pontra megközelítették a galaciakat (62–68). A negyedik negyedben fej fej melett haladtak a csapatok, majd a mérkőzés utolsó percében Kilin büntetődobásaival, Kokovay pedig hárompontosával bebiztosította a győzelmet.
A Sepsi-SIC eddig hibátlan, hiszen a Brassói Olimpia, a Rapid és Târgovişte után a Galaci Phoenix alakulatát is legyőzte. Játékosai: Kilin 28/12, Lovász 12, Mikes 12, Kokovay 13/3, Gergely. Cserék: Bölöni, Lazar 17, Miklós-Holinka, Gavriliță, Bitai, Taranek, Kovács. Edző: Nemes Áron.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-12: Világfigyelő - :

Horvát–szlovén határincidens

Horvátország szerdán délután különleges rendőri egységeket küldött a harmicai horvát–szlovén határátkelőhöz, mert szerintük Szlovénia horvát területre építette fel a határzár egy szakaszát.
2015-11-12: Sport - :

Sepsiszentgyörgy a harmadik (Kosárlabda, Barátság Tornája)

A Barátság Tornája elnevezésű sportrendezvényt Gyergyószentmiklós, Szováta, Székelyudvarhely, Szászrégen, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy részvételével szervezte meg a hétvégén a Háromszéki Sportegyesület, ahol idén Székelyudvarhely diadalmaskodott, miután a döntőben 74–60-ra legyőzte Gyergyószentmiklóst.