Sportolóink a hétvégén

2015. november 14., szombat, Sport

Kézilabda. Ma 11 órától a női A-osztályos kézilabda-bajnokság tizedik fordulójában a Sepsi-SIC Nagyváradot fogadja. A Vida Attila által irányított szentgyörgyiek az előző fordulóban legyőzték a Brassói Naţionalt, a nagyváradiak viszont hazai pályán kaptak ki Resicabányától. A SIC eddig két győzelmet gyűjtött be, Nagyvárad pedig csak Aradot győzte le. A zöld-fehér mezesek jó védelemmel megszerezhetik a harmadik győzelmüket is, szóval: mindent bele, és hajrá, lányok!

Labdarúgás. Ma 14 órától a Zágoni FC az éllovas Sepsi OSK csapatát fogadja a III. ligás pontvadászat 12. fordulójában. A tizedik helyezett zágoniak a háromszéki rangadóra a Bákói Aerostartól elszenvedett 1–0-s vereséggel, a szentgyörgyiek pedig a Panciu elleni 2–0-s győzelmükkel hangoltak. Az előző idényben a megyeszékhelyiek mindkét alkalommal legyőzték a Zágoni FC-t: először 1–0-ra, majd a szentgyörgyi visszavágón 4–0 arányban diadalmaskodott Valentin Suciu csapata. A zágoniak három győzelemnek, négy döntetlennek és négy vereségnek köszönhetően eddig 13 pontot gyűjtöttek, a piros-fehér mezesek viszont 27 egységnél tartanak kilenc győzelmüknek és két vereségüknek köszönhetően. Reméljük, izgalmas és gólgazdag mérkőzést játszanak a csapatok. Hajrá, Sepsi OSK! Hajrá, Zágoni FC! Győzzön a jobb csapat!
Teremlabdarúgás. A Szabó Kati Sportcsarnokban ma 18 órától a Sepsi FC Resicabánya csapatát fogadja az I. ligás teremlabdarúgó-bajnok­ság 11. fordulójában. A szentgyörgyiek négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a hatodik helyen állnak, Resicabánya viszont négy siker mellett négy vereséget is elkönyvelhet, így csak a nyolcadik. A szentgyörgyiekre nehéz feladat vár, de Farkas Attila csapata a hazai pálya előnyét élvezve hajthat az ötödik győzelmére. Hajrá, Sepsi FC! * A KSE hétfőn 18 órától a 11. fordulóban a címvédő Marosvásárhelyi City’Us alakulatát fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. * Az U19-es bajnokság negyedik fordulójában a Sepsi FC utánpótláscsapata vasárnap 10 órától az FK Székelyudvarhelyt fogadja.
Kosárlabda.
A női kosárlabda Nemzeti Liga szünetel a hétvégén, az I. ligás pontvadászat viszont nem, így a KSE a harmadik fordulóban vasárnap 16 órától Ploieşti csapatát látja vendégül a céhes város sportcsarnokában. Az eddig hibátlan, négy győzelmet begyűjtő Sepsi-SIC szabadnapos.
* Az ifjúsági bajnokságokban mindössze egy csapat játszik hazai pályán: a Sepsi ISK U13-as fiúcsapata vasárnap 11 órától a Mikes Kelemen Líceum sporttermében az Oto­peni alakulatát látja vendégül. További mérkőzések: U13, lányok: Szászrégen–Sepsi ISK, Gyergyószentmiklós–KSE, U14, fiúk: Piteşti–Nagy Mózes SK, U16, lányok: Gyergyószentmiklós–Sepsi ISK, U18, fiúk: Plo­ieşti–Nagy Mózes SK.
Karate. A Romániai Karate Szövetség és Kézdivásárhely önkormányzata ma 11 órától országos shotokanbajnoksá­got szervez a céhes város sportcsarnokában. Az eseményen mintegy 150 sportoló vesz részt.
Cselgáncs. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói két helyszínen is tatamira lépnek. Tizenhárom sportoló a Focşani-ban megrendezett Aurel Câmpean-emlékversenyen teszi próbára magát, kilencen pedig a szatmárnémeti Unió Kupán vesznek részt.
Asztalitenisz. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hétvégén a Román Kupa-viadalon három ifjúsági I-es sportolóval – Medvés Antal, Bedő Norbert, Kovács Szilvia – vesz részt Câmpulung Muscelben. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, anyós, anyatárs, testvér, rokon és jó barát,
özv. JAKABOS LÁSZLÓNÉ
BAKA TÜNDE MÁRIA
életének 70., özvegységének ötödik hónapjában 2015. november 12-én hosszas betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2015. november 15-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a nyujtódi ravatalozóházból a római katolikus egyház szertartása szerint.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
8789
2015-11-14: Sport - :

Nyertek a magyarok Oslóban (Labdarúgás, Eb-pótselejtező)

Küzdelmes mérkőzésen nyert a magyar válogatott Norvégia ellen, így előnybe került az Eb-pótselejtezős párharcban. A magyar győzelem értékét növeli, hogy utoljára 34 éve nyertek a skandináv ország válogatottja ellen.