Női kézilabda, A-osztálySepsi-SIC–Nagyvárad 31–22 /16–11/

2015. november 16., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 150 néző. Vezette: N. Costache, A. Vasile. Sepsi-SIC: Bíró–Mátis Z. 7, Simma 2, Mátis H. 2, Boriceanu 3, Voloncs 8/1, Dobra 4. Cserék: Bălăceanu, Borbáth, Györkovács 1/1, Benkő, Lăcătuş, Bodó 3/1, Condurache, Popovici 1, Lukács. Edző: Vida Attila. Nagyvárad: Horincar–Pantea, Bala 5, Petric 6/2, Novak 3, Puț 4, Vrabie 1/1. Cserék: Mîrca 1, Erie, Pantea 2, Somogyi, Verzea, Almășan. Edző: Doina Ardelean. Büntetőpercek: 12–6. Hétméteresek: 3–7 (értékesítve: 3–3).
 

  • Henning János felvétele
    Henning János felvétele

A Sepsi-SIC megszerezte sorozatban a második, összesen pedig a harmadik győzelmét Nagyvárad ellen a női A-osztályos kézilabda-bajnokság B-csoportjának tizedik fordulójában. A mérkőzés első találatát Mátis H. jegyezte, majd a vendégek egymás után négyszer voltak eredményesek, így Vida Attila kénytelen volt időt kérni. Ez hasznosnak bizonyult, hiszen Boriceanu, Simma és Voloncs góljával hamar egyenlítettek a zöld-fehér mezesek. A folytatásban könnyedén vették át a vezetést a házigazdák, akik a mérkőzés végéig egyre nagyobb különbséget építettek ki. A 15. percben kettős emberhátrányba került Nagyvárad, így a Sepsi-SIC játékosai hétgólos előnyre tettek szert (13–6). Nagyon jól működött a védelem, és Bíró is kifogástalanul hárított, ez pedig kellett a néha akadozó támadások mellett.
Ötgólos hazai előnnyel fordulhattak a csapatok, majd a szünet után a határ mentiek egy becsorgó labdával szerezték meg a második játékrész első gólját. A szentgyörgyiek kissé megtorpantak, többet hibáztak támadásban, így a nagyváradiaknak lehetőségük volt négy gólra felzárkózni (17–13). Vida Attila tanítványai több ellentámadást, egyedül a kapus elleni  helyzetet kihagytak, így szükség volt újabb időkérésre. Az utolsó tíz percet magabiztosan uralták a zöld-fehér mezesek, és az eddigi három győzelmük közül ezt húzták be a legnagyobb különbséggel, hiszen Temesvárt két, míg a Brassói Naţionalt három góllal győzték le. Szép volt, lányok!
„Jobbak voltunk, mint Nagyvárad, de nagyon nehezen tudtuk összeszedni magunkat. Körülbelül húsz percet koncentráltak a lányok, de azalatt össze­gyűjtötték a győzelemhez elégséges gólokat. Ennek ellenére nem voltam megelégedve: a cserejátékosok sem figyeltek, amikor lehetőséget kaptak. Azt gondolom, a védelem jól működött, de ennél többet vártam ettől a mérkőzéstől” – értékelt Vida Attila a találkozó után, illetve azt is elmondta, hogy két hét szünet után Aradra utaznak, ahol az idei utolsó mérkőzésüket játsszák, és szeretnének újabb győzelemmel zárni. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-16: Sport - Miska Brigitta:

Sepsi FC–Resicabánya 4–1 /2–1/ (Teremlabdarúgás, I. liga)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 400 néző. Vezette: Mihai Alexandru Kiuţă, Florin Daniel Anca. Sepsi FC: Grigoraş–Petrovic, Mihály, Máté, Lopez. Cserék: Kisgyörgy, Sütő, Bujdosó, Kanyó, Burciu. Edző: Farkas Attila. Resicabánya: Giurcanu–Bresmeni, Bărcean, Ilas, Doana. Cserék: Copacean, Costescu, Fedor, Rarinca, Alves, Mitru. Edző: Viorel Lolea. Gólszerzők: Bujdosó (9., 18.), Petrovic (22., 39.), illetve Doana (3.). Sárga lap: Alves (8.). Piros lap: Bresmeni (39.).
 
2015-11-16: Sport - :

Éremgazdag hétvége (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói két helyszínen is tatamira léptek a hétvégén. Tizenhárom sportoló a Focşani-ban megrendezett Aurel Câmpean-emlékversenyen tette próbára magát, kilencen pedig a szatmárnémeti Unió Kupán vettek részt.