Női kosárlabda, Eb-selejtezőPărău pontjai győzelmet értek

2015. november 27., péntek, Sport

A román női kosárlabda-válogatott második győzelmét is behúzta az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ahol ezúttal idegenben 78–77 arányban Izraelt múlták felül a Miroslav Popov által irányított sárga-kék mezesek. A találkozó hőse a Sepsi-SIC első számú irányítója, Annemarie Părău volt, aki az utolsó fél percben egy kétpontost és két büntetődobást is értékesített.

Az összecsapás első negye­dében fej-fej mellett haladtak a csapatok (21–20), azonban a második játékrészben Clark pontjainak köszönhetően sikerült a házigazdáknak kissé ellépni a román lányoktól (42–34), így nyolcpontos izraeli előnnyel fordulhattak a csapatok. A szünet után nagyon jól védekeztek a románok, és a harmadik negyed végére négy pontot faragtak le hátrányukból (56–52). Az utolsó játékrész elején Pop és Mărginean is értékesített egy-egy hárompontost, így már két egységgel a vendégek vezettek. A folytatásban Pop még nyolc pontot szorgoskodott össze két és fél perc alatt, majd 77–74-es izraeli vezetésnél Părău talált be, illetve néhány másodperccel később két büntetődobást is elvégezhetett, majd a hátralévő időben a hatékony román védelemnek köszönhetően a hazaiak nem tudtak pontot szerezni.
Izrael ellen Părău 12 pontja mellett kiosztott hét (!) gólpasszt, és három lepattanót is begyűjtött, a Sepsi-SIC másik válogatott játékosa, a bosnyák Matea Tavic öt pontot dobott és egy lepattanót gyűjtött a Törökország elleni mérkőzésen. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-11-27: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

I. LIGA. A címvédő Steaua az éllovas Astra csapatát fogadja az I. ligás labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A Kolozsvári CFR a sereghajtó Petrolul otthonában lép pályára, illetve a Marosvásárhelyi ASA a Temesvári Poli vendége lesz.
2015-11-27: Magazin - :

Sepsiszentgyörgyön a Frenák Pál Társulat

Az M Stúdió meghívására ismét Sepsiszentgyörgyön lép színpadra a Frenák Pál Társulat, a Flow Fesztiválon legújabb, Birdie című előadásukat mutatják be szombaton este 7 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.