December elsejeHatósági szigort kért Sepsiszentgyörgy

2015. november 28., szombat, Közélet

Hatékony fellépést vár el december 1-jén a rendbontókkal szemben Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, és örömét fejezi ki, hogy az önkormányzat kérésére Kovászna megye prefektusi hivatala közleményben határolódott el mindenféle szélsőséges és nacionalista megnyilvánulástól.

Az elöljáró ezt várja el a román nemzeti ünnep többi szervezőjétől és résztvevőjétől is; emlékeztet arra, hogy „Sepsiszentgyörgyön az elmúlt években Románia nemzeti ünnepét kívülállók zavarták meg, rendbontások történtek és sértő kijelentések hangoztak el a magyarságra nézve”. Emiatt a városvezetés felkérte az illetékes állami szerveket, hogy az idén nagyobb szigorúsággal lépjenek fel a rendbontókkal, a társadalmi és etnikumközi békét veszélyeztetőkkel szemben.
Antal Árpád leszögezi: a helyi románság iránti tiszteletből engedélyezték a december 1-jei felvonulást, de csak azzal a feltétellel, hogy amennyiben rendbontás történik, a szervezőknek azonnal meg kell szakítaniuk a rendezvényt, amíg a rendbontókat eltávolítják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2015-11-28: Közélet - Szekeres Attila:

Hangulatos évforduló Guzsalyaséknál

Mesterségbemutatókkal és játszóházas foglalkozásokkal tarkított, hangulatos kiállításmegnyitóval ünnepelte a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas fennállásának huszadik évfordulóját tegnap este a Míves Házban. Kézművesek, egykori és mai tanítványok, barátok, érdeklődők és gyerekek lepték el az egész épületet.
 
2015-11-28: Közélet - Váry O. Péter:

Mozgásszínház európai szinten (Tízéves az M Stúdió)

Családias hangulatban zajlott tegnap délután az M Stúdió tízéves születésnapját ünneplő Flow Fesztivál megnyitója: a közönség inkább a később kezdődő előadásra volt kíváncsi. A megnyitón Márton Imola, a mozgásszínházi társulat művészeti vezetője az elmúlt éveket összegezte, az elkövetkező tíz, húsz évre célkitűzéseiket fogalmazta meg, Uray Péter, a társulat alapítója pedig az indulástól eltelt tíz év alatt végbement változásokról szólt.