Kosárlabda, női nemzeti ligaSepsi-SIC–Alexandria 98–44 /23–12, 25–5, 25–13, 25–14/

2015. december 2., szerda, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 1000 néző. Vezette: Andrei Bădilă és Alexandru Stamate. Sepsi-SIC: Jeffery 12, Marshall 18/3, Părău 4, Tavic 16/12, Evans 13–Lazăr 6/6, Gergely, Holinka-Miklós, Kokovay 1, Kilin 14/6, Pierre Louie 12, Lovász 2. Edző: Zoran Mikes. Alexandria: Arnold 16/15, Chivu 4/3, Voicu 10, Mihai 4, Brown 4–Manea 2, Agache, Enache, Ispas, Podar. Edző: Mădălin Pipera. Mezőnybeli dobószázalék: 37/69 – 54 százalék, illetve 18/56 – 32 százalék. Büntetők dobószázaléka: 15/20 – 75 százalék, illetve 2/6 – 33 százalék. Lepattanók: 41–24. Legtöbb lepattanó: Evans 13, illetve Brown 9. Legtöbb gólpassz: Jeffery, Părău 6–6, illetve Arnold, Mihai, Brown 2–2.
 

Könnyed sikert ért el vasárnap este a Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójában 54 pont különbséggel győzte le a középmezőny második feléhez tartozó Alexandriát. A zöld-fehéreknek ez volt a tizedik győzelmük ebben a szezonban, és továbbra is a SIC a pontvadászat egyetlen százszázalékos csapata.
Gyors kosárváltással rajtolt a találkozó, ám miután Zoran Mikes tanítványai átvették a játék irányítását, egyoldalúvá vált a küzdelem. Părăuék 23–12-re hozták az első negyedet, majd óriási tempót diktálva 25–5-re nyerték meg a második játékrészt (48–17). A térfélcserét követően is a szentgyörgyi lányok voltak a jobbak, s a harmadik negyed megnyerésével már 43 pontosra nőtt az előnyük (73–30). Az utolsó tíz percet egy kisebb triplabárbaj nyitotta meg: a zöld-fehérektől Tavic kétszer, az alexandriaiaktól Arnold és Chivu volt egyszer-egyszer eredményes a hárompontos vonalon túlról (81–36). Ezt követően már újra rólunk szólt a meccs, még úgy is, hogy a hajrában fiatalabb játékosaink is lehetőséget kaptak. A vége 98–44 lett, s a Sepsi-SIC a pontvadászat következő körében a Gyulafehérvár vendége lesz. (tibo)


Thompson Faleru helyett
A Sepsi-SIC vezetősége közös megegyezés alapján megvált a 22 éves amerikai Tia Falerutól, és helyére a szintén amerikai, Gyulafehérváron is megfordult Amanda Thompsonnal kötöttek szerződést. Faleru nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a női kosárlabda Nemzeti Ligában nyolc mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 5,6 pontot dobott, illetve 4,8 lepattanót gyűjtött.
A 178 cm magas, 28 éves Thompson a 2012–2013-as idényben már játszott a román bajnokságban, ahol a Gyulafehérvár csapatát erősítve nagyszerű számokat produkált. Abban a szezonban átlagban 14,6 pontot szórt, 10 lepattanót gyűjtött, 2 gólpasszt osztott ki és 2 labdát szerzett. Az új zöld-fehér mezes lány idén már játszott a Puerto Ricó-i bajnokságban, ahol az Indias de Mayagüez csapatával ezüstérmet szerzett. Thompson a világ legjobb kosárlabda-bajnokságában kétszer is megfordult, hiszen 2010-ben és 2014-ben is játszott a Női Nemzeti Kosárlabda-szövetségben (WNBA): először a Tulsha Shock, majd az Atlanta Dream alakulatánál.
„Számunkra ő volt a legjobb választás, hiszen egy tapasztalt játékosról van szó, aki ponterős. Ismeri már a román bajnokságot is, nagyon jó formában van, mert nemrég lett vége a Puerto Ricó-i viadalnak, ahol nagyszerű eredményeket ért el, és meggyőzött minket. Thompson már edzett a csapattal, minden papírja rendben van, és csak az edzőn múlik, hogy pályára küldi Târgoviște ellen vagy sem” – nyilatkozta lapunknak a Sepsi-SIC menedzsere, Rusz István. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1514
szavazógép
2015-12-02: Sport - :

Szavazzanak 2015 legjobbjaira

A Háromszék napilap sportrovata ragaszkodik hagyományai­hoz, s idén is – sorrendben 44-szer – megválasztatja olvasóival az év legjobb sportolóit, akiket ez alkalomtól kezdve az Áros Károly-díjjal jutalmazzuk.
2015-12-02: Sport - :

Târgoviştén a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Román Kupa)

Ma rendezik meg a női kosárlabda Román Kupa második körének odavágóit, amelyben a Sepsi-SIC örök riválisa, a Târgovişte otthonában lép pályára. A két csapat a sorozat előző kiírásában is találkozott egymással, igaz, még az első fordulóban.