Kosárlabda, Román KupaSepsi-SIC–Târgovişte 65–58 /9–10, 21–21, 17–14, 18–13/

2015. december 10., csütörtök, Sport

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 1200 néző. Vezette: Şerban Raşoga, Alexandra Dincă. Sepsi-SIC: Jeffery 14/6, Thompson 8, Marshall 17/3, Părău, Evans 16. Cserék: Pierre-Louis, Kilin 10/6, Tavic, Lovász, Kokovay, Lazar, Gergely. Edző: Zoran Mikes. Târgovişte: Cosby, Green 12/6, Oláh 15/9, Toma 6, Wampler 16/9. Cserék: Thompson A. 5/3, Pop, Williams, Alecu, Huţanu 4. Edző: Predrag Vasic. Legtöbb lepattanó: Evans 17, illetve Wampler 11. Legtöbb gólpassz: Kilin 4, illetve Green 6.
 

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Sepsi-SIC újra megérdemelten győzte le az ezúttal jól védekező Târgovişte csapatát, így kettős sikerrel és 135–113-as (+22) összesítéssel ott lesz a kiírás legjobb négy alakulata között.
A mérkőzés első pontjait Evans szerezte meg, majd nagyon sok kihagyott helyzet következett mind a hazai, mind a vendégcsapat részről. Sajnos, a zöld-fehérek első számú irányítója, Annemarie Părău egy és fél perc játék után sérülés miatt kénytelen volt átadni helyét Kilin Tündének, aki bebizonyította, hogy lehet rá számítani, és a nehéz pillanatokban is értékes pontokat szerzett.
Nem kis meglepetésre az első negyed hatodik percében még csak 3–2 állt az eredményjelző táblán, a folytatásban pedig Oláh kétpontosával és triplájával átvették a vezetést a narancs-kék mezesek, valamint négy másodperccel a negyed vége előtt 10–6-ra vezettek, amikor jött Kilin, és egy hárompontossal faragott a hátrányból (9–10). A második játékrészben a Sepsi-SIC nagyon jó iramot diktált, és az első percekben sikerült kiépíteni egy tízpontos (20–10) előnyt, majd néhány eladott labda következtében fokozatosan felzárkóztak a vendégek, így egypontos târgoviştéi előnnyel fordulhattak a csapatok (30–31).
A szünet után kissé nehezen állt össze a házigazdák támadójátéka, és Wampler triplájának köszönhetően 39–34-re vezettek a Vasic által irányított lányok. A folytatásban Kilin újra betalált a hárompontos vonal mögül, majd Jeffery és Evans egyéni megvillanásai kihúzták a csapatot a nehéz helyzetből, így tíz perccel a mérkőzés vége előtt a szentgyörgyiek kétpontos előnyre tettek szert (47–45). Az utolsó játékrészben a Târgovişte szaladt az eredmény után, és a Zoran Mikes által irányított lányok jó védelemmel ezt a találkozót is behúzták. Szép volt, lányok!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 528
szavazógép
2015-12-10: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Rossz kompromisszum

Az oktatás és az egészségügy feleannyi pénzt kap jövőben, mint a szállításügyi tárca, és jóval kevesebbet, mint a hadsereg vagy a belügyminisztérium. Így néz ki a 2016-os állami költségvetési tervezet, és mivel ez a parlament által megszavazott törvények, illetve a pártokkal folytatott konzultációk után alakult ki, nagyot nem változhat már. A független kormány megpróbálkozott ezzel-azzal – például a grandomániás fővárosi katedrális támogatásának visszafogásával –, de nagy az ellenállás, és így bizony a felelős gazdálkodásért vívott háború kimenetele is kétségessé válhat.
2015-12-10: Sport - :

A Bad Boys hozta a kötelezőt (Háromszéki amatőr kosárlabda-bajnokság)

A háromszéki amatőr kosárlabda-bajnokság hatodik fordulójában nem történt meglepetés, így az esélyesebbek begyűjtötték a kötelező győzelmet: diadalmaskodott a Bad Boys, a Bálványos, a Da Bomb és a North Zsola.