Egyéves Gyurcsány ,,hazugságbeszéde”

2007. május 30., szerda, Világfigyelő

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által elmondott balatonőszödi ,,hazugságbeszéddel" foglalkozott tegnap, az első évforduló kapcsán A magyar szocialistákat gyanúsítják című cikkében a Der Standard osztrák napilap.

Gregor Mayer, a liberális újság budapesti tudósítója kiemelte: mindmáig nem tudni, hogyan jutott el a médiához a beszéd hangfelvétele, amely a rendszerváltás óta lezajlott legsúlyosabb kormányválságot robbantotta ki Magyarországon. Beszámolt az Élet és Irodalom munkatársának, Rajnai Attilának az oknyomozó cikkéről, amelyben a szerző arra a következtetésre jutott, hogy a titkos felvételt valószínűleg Gyurcsány pártbeli vetélytársai készítették és terjesztették. Név szerint említi Kiss Péter szociális és munkaügyi minisztert, aki Gyurcsánnyal szemben 2004-ben alulmaradt a hatalomért folytatott küzdelemben.

Lendvai Ildikó a hét végén energikusan cáfolta, hogy belső ,,pártárulás" állna a hazugságbeszéd kiszivárogtatásának hátterében, a szocialista frakcióvezető szerint sokkal inkább pénzügyi érdekek motiválhatták az elkövetőket. Ez azonban továbbra sem adna magyarázatot arra, hogy miért állították le a vizsgálatokat — állapította meg a Der Standard budapesti tudósítója.

A Fiatal Baloldal hozta létre az oszodibeszed.com weboldalt

A Fiatal Baloldal (FIB) hozta létre és működteti az oszodibeszed.com weboldalt — tudta meg az MTI a szervezethez közel álló körökből. Pápai Gábor, a FIB irodavezetője a távirati irodának tegnap annyit mondott: az internetes oldalt ők hozták létre ugyan, de önmagukat megnevezni nem kívánó emberek, társadalmi munkában töltik fel rá a tartalmat.

Az oszodibeszed.com — amelynek létrejöttéről e-mailt kapott több száz ember, köztük újságírók is — a megfogalmazás szerint ,,tisztelgés az elmúlt évek legszókimondóbb, legbecsületesebb politikai beszéde előtt". Az oldal készítői szerint ugyanis a beszéddel kapcsolatban kevesen ismerik az igazságot, mert az éppen az ellenkezőjérol szól, mint a kiragadott részletek.

Az oszodibeszed.com-on megtalálható Gyurcsány Ferenc teljes beszéde és több vicces szöveg, illetve videó. Az oszodibeszed.com-ot egy amerikai postacímről foglalták le május 25-én. Az internetes oldalon mindössze annyi található arról, hogy ki hozta létre, ki működteti, vagy ki felelős a tartalomért, hogy a címlapon a Balatonőszödi Felszabadító Front üzenete olvasható.
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 683
szavazógép
2007-05-30: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Nemzetközi imatüntetés a Lorántffyért

A Királyhágó-melléki Református Egyházkerület nemzetközi imatüntetéssel tiltakozik a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium sportpályája ügyének rendezését akadályozó huzavona miatt — közölte tegnap Tőkés László püspök. Az év elején rendezett egyházi, polgári engedetlenségi mozgalom nyomán a nagyváradi városi tanács látszólag a magyar diákok számára kedvező döntést hozott, annak megvalósítását azonban Tőkés László szerint szándékosan késleltetik.
2007-05-30: Világfigyelő - x:

A magyar rendőrségi botrányok a nyugati sajtóban

A magyar rendőrség háza táján történt botrányokról, rendőri vezetők leváltásáról és az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásáról számolt be Rendőrök mint erőszaktevők és pénztolvajok című cikkében tegnap a Die Presse.