Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

pulzArtSzövegek és hétköznapok

2015. december 14., hétfő, Közélet

Ajándékpillanatoknak nevezi Tóth Krisztina az ellesett mozdulatokat, mondattöredékeket. Pedig csak dolgozik. Amikor utazik, amikor sétál, amikor gyerekét játszótérre viszi. Meg olyankor is, amikor főz, amikor porszívózik, amikor liften fel vagy le. Ja, és valamikor le is írja.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Azt, amit látott vagy hallott, és aztán történetté kerekített. Ezekből a hétköznapi történetekből lesznek aztán a versek, a tárcák. A regények, azok kicsit másképp születnek. Például réges-régen tudta, Akvárium címmel regényt fog írni. Aztán megírta. Hát ilyesmiket hallhatott a nagyszámú érdeklődő közönség szombat este a Bod Péter Megyei Könyvtárban, hol Pieldner Judit arról faggatta Tóth Krisztinát, hogyan működik az íróember. Hogy hogyan fér meg egy alkotóban a költő és a prózaíró, hogy az újítás és egyediség hogyan összeegyeztethető a hagyománytiszteléssel. És Tóth Krisztina igazolta rajongói visszajelzését, hiszen épp oly tisztán, világosan beszél, amilyen letisztultan, szépen ír. Verset, prózát. Szövegeket a hétköznapokból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1159
szavazógép
2015-12-14: Közélet - Fekete Réka:

pulzArt: Hogy lehessünk, akik vagyunk (Szabad – Szabados – Szabad zene)

Megrázó, de minden pillanatában felemelő művészi élményben volt része szombaton a PulzArt közönségének, aki a Szabad–Szabados–Szabad zene  háromrészes programsorozatot választotta. A magyar improvizatív zene megteremtőjére, a 2011-ben elhunyt Szabados Györgyre emlékező filmek, az életművét méltató beszélgetések és a Szabados-féle zenei vonalat továbbgondoló esti koncert a kortárs összművészeti fesztivál talán legösszetettebb eseménye volt.
 
2015-12-14: Közélet - Nagy B. Sándor:

pulzArt: Modern kori szentképek (Kiállítás és könyvbemutató)

„Kétféle újrahasznosításról beszélhetünk: egyrészt újrahasznosítom és átértelmezem a nyugati művészettörténet bizonyos stílusait, másrészt összekeverem ezeket a mi helyi történelmünkkel, politikai valónkkal, traumáinkkal és vágyainkkal, mindazzal, ami mélyen mozgat bennünket” – mondta drMáriás író, festő, zenész azon a könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitón, amelyet péntek délben tartottak a Tein Teaházban a PulzArt kortárs összművészeti fesztivál részeként.