Zord idők csillaga

2015. december 15., kedd, Közélet
Csíkszereda után a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom adott otthont annak a jótékonysági koncertnek, amely a Zord idők csillaga című film közösségépítő missziós munkáját segíti.
 
A készülő já­tékfilm nagytiszteletű Márton Áron püspök alakját és szolgálatát idézi meg. Az alkotók szándéka szerint, miként a nagy hatású személyiség életében, úgy ma is, a filmkészítés előkészületei és folyamata kapcsán is lehetőség nyílik arra, hogy köréje tömörülve újra közösséggé váljunk, önerőre ébredjünk, felismerjük a közösségben rejlő lehetőségeinket. A Marosvásárhelyen élő Papp László római katolikus lelkész, a Mustármag megújulásszolgálat vezetője, a film ötletgazdája a péntek esti jótékonysági koncerten Márton Áron közösségépítő szolgálatát állította példaképként. Csakis így tudunk ellenállni annak a napjainkban egyre erőteljesebben jelentkező törekvésnek, hogy közösségeinket – a családot, az egyházat, a nemzetet – szétzilálják – fogalmazott a lelkipásztor.
Sepsiszentgyörgyön a film kapcsán kibontakozó összefogás egyik állomását a Pál Utcai Fiúk Egyesület szervezésében a helyi művésztársadalom valósította meg. A jótékonysági koncerten fellépett az Evilági együttes, a Harmónia kórus, a Székely Mikó Kollégium diákkórusa, Török Ákos fiatal zongorista, a Voces női kar, a Mácsafej zenekar, a Canticorum női kar, valamint a Vox Humana kamarakórus. A szervezők közlése szerint a megvásárolható filmkockajegyek révén az est folyamán 3300 lej gyűlt össze.
 
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2015-12-15: Közélet - Iochom István:

Minden, ami egy jó esküvőhöz kell (Kézdivásárhely)

Minden, ami egy tökéletes esküvőhöz szükséges mottóval szombaton másodszor szervezett esküvői kiállítást a Süti Éden cukrászszalon, a Két Szív Esküvőszervező Iroda és a városháza Kézdivásárhelyen a sportcsarnok előterében. Az előző esztendőhöz viszonyítva nemcsak a kiállítók száma duplázódott meg, hanem a látogatók száma is jelentősen megnőtt, a nap folyamán több százan tértek be a sportcsarnokba.
 
2015-12-15: Közélet - :

Régi-új igazgató a táncegyüttes élén

Újabb öt évig Deák Gyula Levente vezeti a sepsiszentgyörgyi székhelyű Háromszék Táncegyüttest. Kovászna Megye Tanácsa a 2016 és 2020 közötti időszakra kinevezte az igazgatót, és elfogadta az általa benyújtott, öt évre szóló menedzseri tervet.