Szavazzanak 2015 legjobbjaira

2015. december 17., csütörtök, Sport

A Háromszék napilap sportrovata ragaszkodik hagyományaihoz, s idén is – sorrendben 44.-szer – megválaszttatja olvasóival az év legjobb sportolóit, akiket mostantól Áros Károly-díjjal jutalmaz.

Kedves olvasók, sportbarátok, ezúttal önöké a szó, hogy kifejezésre juttassák elismerésüket sportolóink, edzőink előtt, akik világ-, Európa- és országos bajnokságokon, különböző nemzetközi versenyeken, kupaküzdelmeken igyekeztek öregbíteni megyénk sporthírnevét. Gondolunk itt birkózóinkra, asztaliteniszezőinkre, cselgáncsozóinkra, karatékáinkra, tornászainkra, kosárlabdázóinkra, atlétáinkra, teremlabdarúgóinkra, terepmotorosainkra, testépítőinkre, műfalmászóinkra, labdarúgóinkra... De nem feledkezünk meg a romániai magyarokról és nem utolsósorban az anyaországi magyar sportolókról sem.
Már csak egy hétig szavazhatnak Háromszék legjobbjaira, s ha még nem döntötték el, kire adják le a voksukat, mi segítünk egy picit. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a továbbiakban a teljesség igénye nélkül említünk meg pár sportolót, akik hazai és külföldi versenyeken értek el kimagasló eredményeket:
- aranyérmesek: Madalina Lingurar, Incze Kriszta (birkózás), Veres Gyula (teke), Mihai Cristian Stefan (testépítés), Balogh Hanna, Borcsa Félix Lehel, Bibó Balázs (cselgáncs), Mikes Boróka (asztalitenisz), Joó Erika, Kodolányi Eszter, Vitályos Alpár, Antal Róbert (dzsiudzsicu), Claudia Bobocea (atlketika), Tompa György Kadosa (úszás), Dániel Attila (duatlon), Ördög Zoltán (motorsport), Kisgyörgy Hunor, Alexe Bogdan, Gödri Mártis Huba (karate) stb.
- ezüstérmes: Fejér Csongor (birkózás), Sepsi-SIC (kosárlabda), Barbocz Mátyás (cselgáncs), Fejér Richárd (dzsiudzsicu), Nagy Judit (műfalmászás), Gergely Tamás, Jakabos Róbert, Bereczki Balázs (karate), Molnár Ede Károly (kerékpározás) stb.
- bronzérem: Kovács Albert (teke), Mike Boróka (asztalitenisz), Bálint Hunor, Vajda Róbert (dzsiudzsicu), Roxana Andrei (birkózás), Iulian Ganciu (atlétika), Fekete Róbert, Attl Róbert (karate), Nagy Janka (műfalmászás), Hengán Csaba (testépítés) stb.
Tanulva az előző évek tapasztalataiból, úgy döntöttünk, hogy idén mindenki csak egyszer szavazhat a lapból kivágott szelvénnyel (amit szerkesztőségünkbe, a Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám címre kell eljuttatni), de tippjeiket, javaslataikat e-mailben (tibodi@3szek.ro, miska@3szek.ro) is elküdhetik. Csakis és kizárólag azokat a szelvényeket és elektronikus leveleket fogadjuk el, amelyeket pontosan kitöltenek, minden kérdésre felelnek, és megadják teljes nevüket, pontos címűket.
Kovászna megye legjobb felnőtt korosztályú sportolója
…........................................................................................
Kovászna megye legjobb ifjúsági sportolója
…........................................................................................
Kovászna megye legjobb edzője
…........................................................................................
Románia legjobb magyar sportolója
…........................................................................................
A sportvilág legjobb magyar sportolója
…........................................................................................
A szavazó neve…........................................................................................ Lakcíme: helység …....................................................... utca …............................................. szám …....................
Beküldési határidő: 2015. december 23. Előre is köszönjük szavazataikat. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-12-17: Sport - :

Jól teljesítettek a szentgyörgyi sportolók (Műfalmászás)

A bukaresti Galactic Gym nagyszabású műfalmászó találkozónak volt a helyszíne: a sportterem három eseménynek adott otthont egyszerre. Itt rendezték meg a Zumont Kupát, az országos felnőtt és ifjúsági hosszúfalas bajnokságot és a Paraclimbing vetélkedőt. Utóbbi verseny a fogyatékkal élők műfalmászó országos bajnoksága, amelyet első ízben szerveztek meg Romániában, és nagy sikernek örvendett.
2015-12-17: Sport - :

Zágoni verseny (Sakk)

December 19-én, szombaton 9.30 órai kezdéssel a zágoni a 2-es számú kultúrotthonban sakkversenyre kerül sor. A viadalt hét fordulós svájci rendszerben bonyolítják, 15 perc+5 másodperc gondolkodás/játékos. A szervezők minden sakkozót, érdeklődőt szeretettel várnak. (t)