Női kosárlabda, Nemzeti Liga 18–14, 17–13, 14–26, 28–21Brassói Olimpia–Sepsi-SIC 77–74

2015. december 21., hétfő, Sport

Brassó, D. P. Colibaşi Sportcsarnok. Több mint 500 néző. Vezette: Csender Andrada Mónika, Alexandru Anica, Bertalan István. Brassói Olimpia: Sharpe 13, Pesovic 24/12, Ardelean 7/6, Irimia 8, Bartee 19/6–Haas, Chis, Mitic 6, Bencze, Bogăţeanu, Brezoi, Ferariu A. Edző: Dan Calancea. Sepsi-SIC: Jeffery 17/6, Kilin 13/3, Thompson 13/6, Marshall 13/3, Evans 10–Tavic 2, Lazar (Pop), Kokovay, Pierre Louis 6, Lovász. Edző: Zoran Mikes. Mezőnybeli dobószázalék: 23/57 – 40 százalék, illetve 32/68 – 47 százalék. Büntetők dobószázaléka: 23/34 – 68 százalék, illetve 4/11 – 36 százalék. Lepattanók: 40–37. Legtöbb lepattanó: Bartee 10, illetve Jeffery 10. Legtöbb gólpassz: Sharpe, Irimia 3–3, illetve Kilin 5. Kipontozódott: Kilin (40.).

  • Tizenhat megnyert mérkőzés után kapott ki a Sepsi -SIC. Fotó: Henning János
    Tizenhat megnyert mérkőzés után kapott ki a Sepsi -SIC. Fotó: Henning János
  • Tizenhat megnyert mérkőzés után kapott ki a Sepsi -SIC. Fotó: Henning János
    Tizenhat megnyert mérkőzés után kapott ki a Sepsi -SIC. Fotó: Henning János

Megszakadt a Sepsi-SIC mostani szezonbeli veretlenségi sorozata, miután szombaton drámai végkimenetelű és szívbetegeknek nem ajánlott mérkőzésen három ponttal kikapott a második helyezett Brassói Olimpiától a női kosárlabda nemzeti liga 14. fordulójában. A hétvégi vereséget megelőzően a zöld-fehérek a bajnokságban tizenkét, a Román Kupában pedig négy meccsen nem találtak legyőzőre.
Fergeteges hangulatban rajtolt el a két első helyezett rangadója, amelyet a hazai csapat kezdett jobban, s Bartee és Sharpe jó teljesítményének köszönhetően négypontos különbséggel meg is nyerte a nyitó játékrészt. Mi sokat hibáztunk, gyengén dobtunk, és csak nehezen tudtuk áttörni a remekül záró brassói védelmet (18–14). A második negyed Bartee pontjaival indult, majd következett Pesovic duplája és első triplája, amivel már 25–14-volt az állás. A bő négyperces szentgyörgyi kosárcsendet Jeffery törte meg, s futottunk az eredmény után (25–16). Tízpontos Olimpia-előnynél (30–20) időt kért Mikes edző, s tanítványai megkezdték a felzárkózást, és 35–27-es állásnál ért véget az első félidő. Nem volt jobb nálunk a Brassó, ám gyenge játékunk párosult a sok hibával, és vendéglátóink éltek a lehetőséggel. A harmadik játékrész gyors kosárváltással indult, s amikor karnyújtásnyira voltunk az egyenlítéstől, jött Pesovic hárompontosa, és a brassóiak újra elléptek (39–31). Válasz Evans kezéből érkezett, igaz, csak egy kétpontos formájában (39–33). Forrott a hangulat a sportcsarnokban, mindkét szurkolótábor frenetikusan buzdította kedvenceit. A szentgyörgyi drukkerek kedélyeit Sharpe triplája hűtötte le (42–33), ám a folytatásban Kilin és Jeffery kosaraival már csak négy pont volt a hátrányunk (42–38). Ekkor Pesovic megszerezte harmadik hárompontosát (45–38), és újra eltávolodott az egyenlítés reménye... A következő pillanatokban jól védekeztünk, és Thompson két egymás utáni triplájával már egy pontra voltunk Brassótól (45–44). Kevéssel később Jeffery hárompontossal kiegyenlített 47-re, majd a részhajrában mi dobtunk pontosabban, és 49–53-as eredménynél vártuk az utolsó negyedet. Ezt a házigazdák kezdték jobban, és pillanatok alatt átvették a vezetést. A folytatásban egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A 36. percben 60–64-es szentgyörgyi vezetésnél Bartee, illetve Pesovic volt eredményes távolról, és máris fordult a kocka, hiszen 66–64-et mutatott az eredményjelző tábla. Ekkor valami történt a szentgyörgyi csapattal, hiszen másfél negyednyi kemény munkát dobtak el lányaink azzal, hogy újra hibát hibára halmoztak. A véghajrában többször is két-három pontra voltunk a remek napot kifogó brassóiaktól (75–72), de nem tudtunk élni a lehetőséggel, és a találkozó utolsó másodperceit higgadtabban kezelő házigazdák nyerték meg a derbit (77–74).
Annak ellenére, hogy mezőnyből jobban dobtunk, mint a brassói kosarasok, ők nyolcszor voltak eredményesek a hárompontos vonalon túlról, mi viszont csak hatszor. Ehhez még hozzáadódik az is, hogy Bartee-ék jobban lepattanóztak, és a büntetőket is nagyobb pontossággal dobták nálunk. Összességében megérdemelt az Olimpia győzelme, nekünk viszont nagyon rosszkor jött a vereség, hiszen szerdán érkezik hozzánk a címvédő Târgovişte.
A forduló további eredményei: Kolozsvári U–Rapid 64–49, Gyulafehérvár–Galaci Phoenix 90–82, Szatmárnémeti VSK–Temesvár 38–106, az Aradi ICIM pihent. Az Alexandria–Târgovişte mérkőzést tegnap este rendezték meg, és lapzárta után ért véget.

Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-12-21: Sport - :

Az Axon nyerte a tornát (Minifoci)

Az Aranylabda Egyesület a hétvégén második alkalommal szervezte meg a Goldball kispályás teremlabdarúgó-tornát, amelyen húsz csapat vett részt. Az alakulatokat négy csoportba osztották be a szervezők, és minden kvintettből az első négy jutott tovább.
2015-12-21: Sport - :

Szavazzanak 2015 legjobbjaira

Kovászna megye legjobb felnőtt korosztályú sportolója

….....................................................................................................
Kovászna megye legjobb ifjúsági sportolója

….....................................................................................................