Háromszék legjobbjaiÖnök döntöttek!

2015. december 28., hétfő, Sport

Pont került tehát a lapunk rendezte szavazás végére. Ahogy már megszokhattuk, olvasóink voksai alapján idén is díjazzuk a megye legjobb sportolóit. Célunk ezzel a szavazással az, hogy elismerésünket fejezzük ki, dicséretet és köszönetet mondjunk azoknak, akik nem kevés áldozattal, fáradságot nem ismerő munkával és becsülettel képviselték Háromszék színeit az országban és annak határain túl.


A szavazás végeredménye:
1. Kovászna megye legjobb sportolója 2015-ben: Incze Kriszta (fotó) – birkózó (MSC, Sepsiszentgyörgy)
2. Kovászna megye legjobb ifjúsági sportolója 2015-ben: Balogh Hanna – cselgáncsozó (Nagy Mózes SK, Kézdivásárhely)
3. Kovászna megye legjobb edzője 2015-ben: Préda Csaba – karate (Shoto Team, Sepsiszentgyörgy)
4. Románia legjobb magyar ajkú sportolója 2015-ben: Hadnagy Attila – labdarúgó (FC Botoşani)
5. a sportvilág legjobb magyar ajkú sportolója 2015-ben: Hosszú Katinka – úszó (Magyarország).
A díjakat december 29-én 11 órától a Háromszék szerkesztőségében adjuk át az első négy kategória legjobbjának.
A Kovászna megye legjobb sportolója kategóriában tíz sportoló kapott önöktől voksot, sokáig a karatés Gergely Tamás vezette a szavazást, ám végül nagy fölénnyel a 2013-ban és 2014-ben is diadalmaskodó Incze Kriszta szerezte meg ezt a megtisztelő kitüntetést. A megyeszékhelyi birkózólány ebben az évben résztvevője volt a felnőtt-vb-nek, az ifjúsági világbajnokságon 5. helyezett lett, akárcsak az utánpótlás Eb-n, továbbá bronzérmet szerzett az ifjúsági Eb-n, itthon pedig a felnőtt és utánpótlás országos bajnokságon nem talált legyőzőre. Még szavazatot kapott: Veres Gyula (tekés), Annemarie Părău (kosárlabdázó), Hadnagy Attila (labdarúgó), Koréh Enikő (műfalmászó), Bihari Szilárd (atléta), Veres László (karatéka), Mánya Szabolcs (teremlabdarúgó) és Deák Zsombor (triatlonista).
Az ifjúsági sportolók csatája a cselgáncsozó Balogh Hanna és az úszó Tompa György Kadosa között dőlt el, s ha őszinték akarunk lenni, a felső-háromszéki lány mindössze öt szavazattal nyert. Szoros volt tehát a verseny. Olvasóink mellettük voksoltak Ördög Zoltánra (motokrosszos), Nagy Juditra (műfalmászó), Incze Krisztára (birkózó), Attl Róbertre (karatéka), Kanyó Szilárdra (futsalos) és BogdanAlexéra (karatéka).
Az év edzője szavazás roppant szoros eredménnyel zárult, hiszen a sepsiszentgyörgyi Shoto Team-tréner mindössze egy szavazattal előzte meg a második helyen végzett Veres Lászlót, a Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozóinak mesterét. Szavazatot kapott még: Dobolyi Aladár (Nagy Mózes Sportklub, asztalitenisz), Szőcs Károly Csaba (Adrenalin SK, műfalmászás), Zoran Mikes (Sepsi-SIC, kosárlabda), Kertész Dávid (Sepsi ISK, birkózás), Mátéfi Árpád (MSC, birkózás), Valentin Suciu (Sepsi OSK, labdarúgás), Nemes Áron (Sepsi ISK, kosárlabda), Ciprian Grosu (Ciprian SK, úszás), Fábián Levente (Nagy Mózes SK, cselgáncs).
A Románia legjobb magyar ajkú sportolója címért nyolc sportolót mérettetek meg a Háromszék napilap hűséges olvasói, s sokáig úgy tűnt, hogy Novák Károly Eduárd paralimpiai világ- és Európa-bajnok kerékpározó lesz a befutó, ám végül a labdarúgó I. ligában érdekelt FC Botoşani játékosa, Hadnagy Attila lett a győztes (vele egy külön cikkben olvashatnak hosszabb beszélgetést, amelyet Miska Brigitta készített). Szavazatot kapott még: Veres Gyula (tekéző), Szűcs Gabriella (atléta), Papp Attila (labdarúgó), Molnár Ede (kerékpározó), Becze Tihamér (jégkorongozó) és Szőcs Bernadett (asztaliteniszező).
A sportvilág legjobb magyar ajkú sportolója verseny győztese felől semmi kétség nem volt, mert Hosszú Katinka a szavazatok 57,6 százalékát szerezte meg, és elsöprő fölénnyel csapott célba, hogy az úszásban használatos szakzsargonnal éljünk. Második lett a szintén úszó Gyurta Dániel, míg a harmadik helyre a síző Miklós Edit siklott be. Szavazatot kapott még: Görbicz Anita (kézilabdázó), Kovacsics Anikó (kézilabdázó) és Póta Georgina (asztaliteniszező).
Valamennyi díjazottunknak, szavazatot kapott sportolónknak, edzőnknek eredményekben gazdag és boldog 2016-os évet kívánunk, míg hűséges olvasóinknak köszönjük szépen a segítséget!

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-12-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Csontváry Kosztka Tivadar (eredetileg Kosztka Mihály Tivadar; Kisszeben, 1853. július 5. – Budapest, Krisztinaváros, 1919. június 20.) magyar festőművész festményeivel illusztrált nagy méretű, a Csíki Székely Múzeum gondozásában megjelent 2016-os falinaptár kapható a H–Press, a Háromszék sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kovásznai és baróti lapárusító butikjaiban.
2015-12-28: Sport - :

Aradon zárja az évet a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Két rangadója is lesz ma a női kosárlabda Nemzeti Liga 16. fordulójának, amely egyben az év utolsó köre is. Az első derbit Târgoviştén játsszák, ahol a bajnoki címvédő a Gyulafehérvárt fogadja. A másodikat – és a mi szempontunkból a legfontosabbat – Aradon szervezik meg, s ezen a házigazda ICIM a listavezető Sepsi-SIC-et látja vendégül. Az utóbbi párharc játékvezetője Csender Mónika Andrada, Cristian Trofim, Amalia Marchiş.