Kézilabda, Európa-bajnokságTízgólos vereség a németektől

2016. január 25., hétfő, Sport

29–19-es vereséggel kezdett a lengyelországi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében Talant Dujsebajev csapata, amely a németekkel szemben maradt alul. Három perc után már 3–0-ra vezetett Németország.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány együttesével ellentétben a német csapat rendre eredményesen fejezte be támadásait, és az első nyolc lövésükből hét a magyar hálóban landolt. Valamelyest javult Nagy Lászlóék védekezése, de az ellenfél őrizte két-három gólos előnyét. A 14. percben négy-, a 19.-ben már öttalálatnyi volt a különbség (11–6). Hatpercnyi gólszünet után Jamali alakította 12–7-re az állást, de szorosabbá továbbra sem sikerült tenni a meccset, amelynek félidejére nyolcgólos volt a német előny (17–9).
A második játékrészben is a magyarok kapták az első gólt, de aztán Bodó és Pásztor csökkentette a hátrányt (18–11). Közelebb kerülni azonban képtelen volt a magyar együttes, amely jobbára csak erőlködött. Az 51. percben már tíz gól volt a németek előnye, és négy perccel később már 28–16 állt az eredményjelző táblán. Az utolsó másodpercben is be tudták venni a magyar kaput a németek, akik így tíz góllal, 29–19-re nyertek.
Mivel selejtezőcsoportjából eleve két vereséget hozott magával az együttes, továbbra is pont nélkül áll. Lengyelországban a magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtező tornára még kiadó két helyért, a németek elleni kudarc nyomán azonban minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről határozó viadalon. A magyarok kedden a spanyol, szerdán a svéd válogatottal találkoznak még Wrocławban.
Eredmények (középdöntő): * 1. csoport: Franciaország–Fehéroroszország 34–23, Macedónia–Horvátország 24–34, Franciaország–Horvátország 32–24, Lengyelország–Norvégia 28–30 * 2. csoport: Németország–Magyarország 29–19, Svédország–Oroszország 28–28. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2016-01-25: Sport - :

A nők arannyal, a férfiak bronzzal zártak (Vízilabda, Európa-bajnokság)

A magyar női vízilabda-válogatott 9–7 arányban legyőzte Hollandiát a belgrádi Európa-bajnokság döntőjében, ezzel a csapatsportok magyar képviselői közül elsőként kijutott a riói olimpiára. A magyar női válogatott 1991 (Athén) és 2001 (Budapest) után harmadik alkalommal diadalmaskodott kontinensviadalon.
 
2016-01-25: Közélet - Fekete Réka:

Megmaradásunk kulcsa a földtulajdon (Háromszék Kultúrájáért Díj Egyed Ákosnak)

Egyed Ákos nemcsak ragaszkodott a történelemhez, hanem vigyázott is rá. Úgy tárta elénk, hogy azáltal megismerhetjük, úgy adta tovább, hogy hozzátette a maga részét, hagyta, hogy levonjuk belőle a tanulságokat – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke szombaton az olaszteleki Daniel-kastályban tartott ünnepségen, mely alkalomból átadta a Kovászna Megyei Művelődési Központ által alapított, negyedik alkalommal  odaítélt Háromszék Kultúrájáért Díjat Egyed Ákos történész-akadémikusnak.