Üzleti konferencia BukarestbenHáromszéki fiatalok is bemutatkoztak

2016. március 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Háromszéki fiatal vállalkozók is bemutatkoztak, illetve ismertették ötleteiket a múlt héten Bukarestben szervezett üzleti konferencián. A Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) Magyarország bukaresti nagykövetségével, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozatával és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság fővárosi szervezetével közösen szervezett eseményén a startup-szimuláció keretében egyebek mellett egyedi kerékpárokat, újszerű bútordarabokat, online áruházat mutattak be.
 

A konferencia a bukaresti Novotel Hotelben zajlott múlt hétvégén, a szakmai programban Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója az RMÜE elnöke mellett Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Károlyi Antal üzleti angyal, a Traction Tribe társalapítója, Bács Ferenc, a BNI Északkelet-Magyarország regionális igazgatója, Olti Ágoston, az OTP Consulting Románia vezérigazgatója, Hild Imre, a Digital Factory Accelerator partnere, Szőnyi András, a Mortoff Kft. üzletfejlesztési igazgatója és Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője tartott előadást, és bemutatkozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara román–magyar tagozata.
A startup befektetőszimulációt Rácz Attila háromszéki vállalkozó moderálta, és az előzetes válogatás nyomán több, szintén háromszéki fiatal mutathatta be ötleteit, elképzeléseit. Így Molnár Hunor a Vocalcycle fantázianevű, személyre szabott kerékpárok összeállítását és értékesítését, Bagoly Levente, a sepsiszentgyörgyi Dizájn Hét második helyezettje a nyertes csüngő széket (Hang Chair), Máthé Zsolt László a kézműves alkotóknak létrehozott online webáruházat (Shoptsie) mutatta be, Fekete Bálint kartonból készült, könnyen tárolható, szállítható, olcsó bútorokat (Karton Network), Tóth Attila (NEXTE) pedig mesterséges intelligenciával működtetett online kereskedelemben hasznosítható szoftvert ismertetett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2016-03-02: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Saját bőrömön tanultam (Magánvállalkozás)

Három évvel ezelőtt még teljes kiárusításon gondolkozott, ma egy lassan, de biztosan épülő vállalkozást vezet. Dónáth Lajos, a kökösi Gulyás csárda tulajdonosa a lassú építkezés híve, vállalkozóként is ezt vallja. Volt a másik oldalon is, a válság nyakát törte akkori próbálkozásainak, de sikerült felállnia. Meggyőződése, hogy Románia nem kedvező terep a magánvállalkozásoknak, de óvatosan, lassan mégis érdemes belevágni.
2016-03-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Egy csésze kávé mellett
Tamás László felszámoló és Kuna Csongor jogász volt a vendége az Asimcov által Sepsiszentgyörgyön szervezett Club Cafénak. Előbbi a fizetésképtelenséget és csődeljárást szabályozó jogszabályok változásait ismertette, utóbbi érdekes statisztikai adatokkal szolgált a Kovászna és Hargita megyei cégekről, összehasonlítva az országos helyzettel.