Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tolongás a meseerdőben

2016. március 22., kedd, Közélet

Hét bábjátékba élhették bele magukat azok az óvodások, kisiskolások, akik a bábszínház világnapján, tegnap ellátogattak a mesebirodalomba, azaz a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban ez alkalomra berendezett kerek erdőbe, pontosan a játszótér mellé. Az idén önállósuló Cimborák Bábszínház meghívására, no meg a pedagógusok ösztönzésére 350 gyermek jelentkezett saját maga által rajzolt belépővel, és játszott el a kivitt bábokkal, mesealakokkal. Nagy volt az izgalom, főleg a vászonfalakon kívüli várakozás percei tűntek végtelennek, de ezt mindjárt elfelejtette, aki belül került.

  • A mesekirály elé járulnak a gyermekek. Ferencz Anikó felvétele
    A mesekirály elé járulnak a gyermekek. Ferencz Anikó felvétele
  • Gyermeksereg az Erzsébet parkban. Fotó: Barabás Zsolt
    Gyermeksereg az Erzsébet parkban. Fotó: Barabás Zsolt

 A gyermekeknek először a Mesekirály (Nagy Lázár József) elé kellett járulniuk, ahonnan csak illendő köszöntés után juthattak tovább A szegény ember királysága, A fülemüle, a Szegény ördög, Vitéz László csodaládája, Kobak és Kati, Szegény Dzsoni és Árnika, illetve a Minden egér szereti a sajtot előadás díszletei közé. A kisebbek inkább csak simogatták a bábokat, a nagyobbak már mozgatni is megpróbálták őket; a hangulatot zsonglőrködő monociklis bábszínész fokozta, ilyen közelről ez a mutatvány valahogy hihetetlenebb, mint a színpadon vagy a képernyőn.
A Cimborák Bábszínház szék­házát tavaly tűzvédelmi okokból bezárták, azóta kevesebbet játszik (a városban működő termeken több társulat osztozik), s bár idén várhatóan befejezik a nekik szánt helyiségek korszerűsítését, a következő bemutatót eleve úgy tervezik, hogy ne csak benn, falak között, hanem kinn, a szabad ég alatt is játszani tudják a mesekedvelő közönségnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1023
szavazógép
2016-03-22: Gazdakör - Bokor Gábor:

Az agrárium és a politika

Az utóbbi hetekben, hónapokban többször is bejelentették: utcára vonulnak a gazdák, mert csontig ért a kés, nem kapják meg jogos – mondhatjuk: megérdemelt – járandóságaikat, úgy érzik, hogy senki nem foglalkozik velük, az ország mostoha gyerekei lettek – annak ellenére, hogy az agráriumot előszeretettel emlegetik a nemzetgazdaság húzó ágazataként.
2016-03-22: Közélet - :

Elfogadhatatlan a kitüntetés visszavonása

Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikai államtitkára tegnap tiltakozását fejezte ki Tőkés László román állami kitüntetésének visszavonása miatt, amely szerinte jól illeszkedik a magyar tisztviselők, képviselők elleni fellépések sorába.