Spanyol önkéntesek Kézdivásárhelyen

2016. március 22., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesülethez március elsején érkeztek Spanyolországból az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) önkéntesei: a 25 éves Enrique De Paz Miguel és a 24 éves Silvia Blanco González, akik az egyetemen környezetvédelem szakot végeztek, és egy évig tevékenykednek a városban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Ráduly Attila, az egyesület elnöke közölte, a harmadik önkéntes, egy 26 éves örmény lány április elején érkezik Kézdivásárhelyre. Az előző esztendőkben nyolc önkéntest fogadtak, volt közöttük lett, örmény, francia, osztrák és spanyol nemzetiségű. A három idei vendéget az egyesület harmincegy jelentkező közül választotta ki.
Ráduly Attila a januárban kezdődött és áprilisig tartó Let`s move! (Mozogjunk!) projektet és az idénre a városháza sportirodájával közösen szervezett többi programot is ismertette. Idén is megszervezik a spanyol nemzeti estet, és a Zarah Moden és New Fashion készruhagyár is beszáll szabadidős programok szervezésébe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 423
szavazógép
2016-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Közel a Down-szindrómásokhoz

A Down-szindrómás gyermekek, fiatalok valóban mások, mint a többiek, szeretni ellenben ugyanúgy lehet őket, csak másként kell foglalkozni velük – ezt a gondolatot erősítette meg a résztvevőkben tegnap a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület a Down-szindróma világnapja alkalmából szervezett iskolai ismertetőn, és ezt vallja a Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) is, amely a sepsikőröspataki Írisz-táborban tartott Down-közösségi napot.
2016-03-22: Közélet - Iochom István:

Teaest Ikafalván

Családi estek, ifjúsági napok, élményszínházas alkalmak és teaestek megszervezését tűzte ki célként az Ikafalvi Református Egyházköz­ség a Csillagösvény Egyesülettel karöltve. Első rendezvényük telt házzal zajlott. A teaestek sorát március 17-én Jancsó Katalin szociológus nyitotta meg, aki az 1848-as magyar forradalomban és szabadságharcban szerepet vállaló hős nőket, illetve elfelejtett hősöket mutatott be a zsúfolásig telt imateremben.