Kosárlabda, nemzeti ligaSepsi-SIC–Gyulafehérvár 82–57 /24–13, 23–11, 17–15, 18–18/

2016. március 24., csütörtök, Sport
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 1300 néző. Vezette: Ciprian Stoica, Amalia Marchiş, Şerban Raşoga. Sepsi-SIC: Jeffery 10/6, Thompson 14, Evans 8, Marshall 11/3, Părău 15/9. Cserék: Pierre-Louis 15, Tavic 3/3, Stoenescu 6/6, Kilin, Lovász, Lazăr, Kokovay. Edző: Zoran Mikes. Gyulafehérvár: Antic 13/3, Hadzovic 7/3, Webb 14, Karakasevic 2, Ursu 6. Cserék: Hammonds 4, Dincă 3/3, Fodor 8, Beldian. Edző: Miroslav Popov.
 
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
 
Meggyőző és látványos játékkal 25 pontos győzelmet aratott a Sepsi-SIC a Gyulafehérvár ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzésén, így 1–0-ra vezet a három sikerig tartó párharcban.
Az idei szezonban negyedszer győzedelmeskedett a háromszéki csapat a Fehér megyeiek ellen: először a Nemzeti Liga nyitófordulójában 70–36 arányban nyert hazai pályán, a visszavágóban pedig 62–59-re győzték le Miroslav Popov tanítványait, illetve a Román Kupa elődöntőjében is csatáztak a felek, és a Brassóban lejátszott mérkőzésen ismét a háromszékiek nyertek, ezúttal 65–45-re.
A találkozó elején sem lehetett panasz a zöld-fehérek játékára, akik hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. Marshall négy és Thompson két pontjával kezdtek, majd két perc után a vendégek is megszerezték első pontjaikat Antic révén. Néhány perccel később Părău sikeres hárompontosaival már 18–6-ra vezetett a SIC. Támadásban és védelemben egyaránt jobbak voltak a háromszékiek, a Gyulafehérvár pedig csak az eredmény után szaladt. A folytatásban is szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatták a lányok a telt házas közönséget, így 23 pontos szentgyörgyi előnnyel fordulhattak a csapatok.
A szünet után kissé hátradőltek a zöld-fehér mezesek, így Gyulafehérvár megpróbált felzárkózni, azonban minden vendégkosárra volt válaszuk a Román Kupa-győzteseknek, így a harmadik negyedet is pozitív mérleggel zárták. Az utolsó játékrészben megnőtt az eladott labdák száma, de a vendégek ebből sem tudtak profitálni, pedig egy 8–0-s sorozattal igyekeztek faragni a hátrányból.
Mindent figyelembe véve, jobb volt a Sepsi-SIC, és már az első perctől nem volt kérdés a győztes kiléte. Dicséretes, hogy öt szentgyörgyi játékos is minimum tíz pontot szerzett, illetve a csereként beálló Pierre-Louis dupla-duplájával (15 pont, 10 lepattanó) szintén hozzájárult a sikerhez, akárcsak a nagyszerű passzokat osztogató Jeffery és Părău, valamint a palánk alatt domináló Marshall és Thompson.
„Azt gondolom, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, nyugodtak voltunk, a lányok fegyelmezettek, így végre tudták hajtani mindazt, amit a mérkőzés elején megbeszéltünk. Egész idényben azért dolgoztunk, hogy eljussunk a bajnokság utolsó szakaszáig. Örülök, hogy jól és hatékonyan játszottunk, sikerült megnyerni az első felvonást, és most koncentrálunk a második találkozóra” – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.
A döntő második mérkőzését ma 19 órától játsszák a Szabó Kati Sportcsarnokban.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2016-03-24: Belföld - :

Újabb fővárosi elöljáró rács mögött

Megvesztegetés elfogadása és pénzmosás gyanújával őrizetbe vette tegnap a korrupcióellenes ügyészség Neculai Onţanut, Bukarest II. kerületének polgármesterét.
2016-03-24: Sport - :

Sepsi-SIC–Beszterce 17–37 /10–15/ (Kézilabda, A-osztály)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 100 néző. Vezette: A. Muntean, M. Turdean. Sepsi-SIC: Bíró–Simma 2, Hageanu 1, Mátis Z. 2, Mátis H. 5, Boriceanu 1, Voloncs 3/1. Cserék: Saláta (kapus), Bodó 1, Nagy, Györkovács, Herciu, Condurache, Dobra 2, Popovici, Lukács. Edző: Vida Attila. Beszterce: Caragea–Oltean 1, Maior 7, Paraschiv 3, Cîrstea 3/1, Dorhoi, Chirilă 6. Cserék: Szabó, Zegrean 3, Vezentan 5/1, Cetăţeanu, Tamás 2, Bărbos 2, Andriţa 2, Diniş, Ciunt 3. Edző: Horaţiu Paşca. Büntetőpercek: 4–4. Hétméteresek: 2–6 (értékesítve: 1–2).