Az évad legjobb női néptáncosa

2016. március 25., péntek, Közélet

A Magyar Táncművészek Szövetsége elnökségének március 21-i döntése alapján Ürmösi-Incze Mária Terézia (fotó), a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes táncosa kapja idén Az évad legjobb női táncművésze díjat a néptánc kategóriában. A rangos szakmai kitüntetést, amelyet minden esztendőben április 29-én, a tánc világnapján adnak át Budapesten a Nemzeti Táncszínház rendezésében tartott gálaműsoron, először ítélték erdélyi néptáncosnak. A táncszövetség klasszi­kus balett, modern-kortárstánc és néptánc kategóriában nevesíti az évad legjobb férfi és női táncosait, a szóban forgó díj a legrangosabb kitüntetés a magyar nyelvterületen, amit a táncos szakma ítél oda.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2016-03-25: Közélet - Iochom István:

Kitűzték az első fellebbezési tárgyalást

Mint már hírül adtuk, a bukaresti táblabíróság hétfőn elutasította Beke István Attila és Szőcs Zoltán beadványát, amelyben ügyvédjeik védenceik előzetes fogva tartásának visszavonását kérték. Az ítélet nem volt jogerős, ezért a két vármegyés védőügyvédje szerdán, illetve tegnap fellebbezett az alapfokú döntés ellen a Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszéken, ahol március 28-án 9 órára tűzték ki Beke István  Attila tárgyalását.
2016-03-25: Közélet - Bokor Gábor:

Elindult a verseny az érdemdíjért

Idén is versenyezhetnek Kovászna Város Érdemdíjáért a fürdőváros végzős diákjai. A Kőrösi Csoma Sándor Líceum érettségiző vagy szakiskolát befejező tanulói pályázati iratcsomóikat már benyújthatják a polgármesteri hivatal iktatójába, határidő április 15.