RövidenTehetséges matekosok

2016. április 5., kedd, Közélet

A hét végén Temesváron tartott Erdélyi Magyar Matematika Verseny országos szakaszán elért eredményével májusban hat háromszéki elméleti iskolás diák vehet részt a vetélkedő nemzetközi megmérettetésén Kecskeméten.

A Bega menti város Ady Endre Elméleti Líceumából a következő díjakkal tértek haza a háromszékiek: az ötödik osztályban második díjas Bereczki Anna (sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum), dicséretes Csiszér Bence (megyeközponti Váradi József Általános Iskola), a hatodik osztályban második helyezett Kovács Álmos (baróti Gaál Mózes Általános Iskola), dicséretes Kotró Előd (kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum), a hetedik osztályban első díjas Kotró-Kosztándi Anna, második díjas Laczkó Csongor (mindketten a Székely Mikó Kollégium diákjai), a nyolcadik osztályban első díjat kapott Roth Apor, második helyezett Miklós Csenge, szintén a Székely Mikó Kollégium diákjai. Ők hatan továbbjutottak a nemzetközi döntőre. Különdíjban részesült két mikós diák, Ambrus-Sántha Benedek (hatodik osztály) és Ferencz Eszter (hetedik osztály). (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2016-04-05: Közélet - Váry O. Péter:

Úttörő szemle (IV. Székelyföldi grafikai biennálé)

Az idei grafikai szemlére 41 országból több mint 1200 alkotással neveztek, többek közt olyan kicsinyke államból is, mint Guam – a biennálé igazi újdonsága azonban, hogy feloldották a kísérleti és hagyományos grafika megkülönböztetését.
2016-04-05: Közélet - :

Sikert sikerre (Röviden)

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai ismét bebizonyították, hogy méltó helyük van az ország zenei életében. Brassóban tartották az Országos Kórusverseny Megyeközi Olimpiáját, ahol a Campanella gyermekkórusa lett az I. helyezett. A Lőfi Gellért karmester által vezetett kórus így továbbjutott az országos versenyre.