Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Átadták az EMKE-díjakatKitüntetés Virág Endrének

2016. április 11., hétfő, Közélet

Kacsó András-díjjal tüntette ki az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Virág Endre néptáncoktatót szombaton Kolozsváron. Virág Endre az ifjúsági néptáncmozgalomban kifejtett önzetlen és kitartó munkájáért, és az általa végzett közművelődési tevékenységért kapta a kitüntetést.

  • fotó: emke
    fotó: emke

Az EMKE minden évben több kategóriában díjazza a legkiemelkedőbbnek ítélt alkotókat. Idén Gr. Bánffy Miklós-díjat kapott Victor Ioan Frunză rendező, Janovics Jenő-díjat B. Nagy Veronika televíziós szerkesztő, Kovács György-díjat Galló Ernő színművész, Poór Lili-díjat Bartalis Gabriella színésznő, Spectator-díjat Sarány István igényes lap- és könyvszerkesztői tevékenységéért. Kitüntették még  Miklós Zoltán múzeumigazgatót, Bognár Levente aradi alpolgármestert, Serfőző Leventét, Papp Szent­annai Györgyöt, Poráczky Rozáliát, Bedő Ágnest és Kákonyi Csillát. Tiszteletbeli tagságot adományoztak Matekovits Mária részére, aki az EMKE bánsági alelnökeként és szűkebb hazájában, Arad megyében végzett odaadó közművelődési és a civil szerveződést elősegítő tevékenységet. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2016-04-11: Máról holnapra - Váry O. Péter:

Szabad Vers

Miért van az, hogy serdülőkorú srácok udvarolni lányoknak legsikeresebben egy szerelmes verssel tudnak?
Miért van az, hogy a tavasz egy mindig önmagát újraíró szonett?
Miért van az, hogy minden élet egy hősköltemény?
2016-04-11: Közélet - Kuti János:

Kicsi kémek, nagy kémek (A múlt hét)

Egy izraeli magánnyomozó társaság, a Black Cube négy alkalmazottját vizsgálja a román terrorelhárítás, mert Laura Codruţa Kövesiről, a korrupcióellenes ügyészség főnökéről akartak kémkedni. Azt hinné az ember, hogy ma, amikor mindent és mindenkit le lehet hallgatni, meg lehet figyelni, egypár számítógépes szakemberen kívül nem is kell senki arra, hogy a titkosszolgálatok bárhonnan, bárkit célkeresztjükbe vegyenek.