Tehetségpont az Osonó

2016. április 28., csütörtök, Közélet

A Kárpát-medence magyar tehetségeinek felismerését, támogatását és segítését koordináló Nemzeti Tehetségsegítő Tanács regisztrált tehetségponttá minősítette az Osonó Színházműhelyt, amely így a Magyar Géniusz Hálózat fontos erdélyi csomópontjává vált. A tehetségpontok alapfeladata a tehetségek felfedezése, azonosítása és a pályaorientáció.


Fő céljuk, hogy hatékony segítséget nyújtsanak az érdeklődő fiataloknak tehetségük kibontakoztatásához, ennek érdekében juttassanak el hozzájuk minél teljesebb és személyesebb információkat a különböző tehetséggondozó lehetőségekről. A tehetségpontok alulról jövő, helyi kezdeményezésre születnek, csak ott jönnek létre, ahol elkötelezett, a fiatal tehetségekért önkéntes alapon tenni akaró pedagógusok egy csoportja úgy dönt, hogy a tehetséggondozással elmélyülten, szervezetten, a legfrissebb szakmai eredmények figyelembevételével akar foglalkozni. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács indoklása szerint az Osonó Színházműhely megfelel ezen kritériumoknak. A független társulatnak számos programja épül tehetséggondozásra különböző képzések, műhelyfoglalkozások, táborok és színházi nevelés által. Az oktatási projektek állandó partnerei a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és annak drámatagozata, valamint a Művészeti és Népiskola. Az Osonó támogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2016-04-28: Közélet - :

Életre kelteni az elárasztott falut

Érdekes, a maga nemében egyedülálló kiállítás nyílik szombaton Erdőszentgyörgyön. Miután tavaly nyáron az el­süllyedt Bözödújfalu emlékére a házakat szimbolizáló kopjafafalut avattak, most a felújított erdőszentgyörgyi Rédey-kastélyban állandó kiállítás nyílik.
2016-04-29: Magazin - :

Székely Fesztivál Budapesten

Egyebek mellett elsőrangú székely kézműves termékekkel, töltöttkáposzta-maratonnal, valamint a tavalyinál is több gyerekprogrammal várja a látogatókat a második alkalommal megszervezett Székely Fesztivál május 6. és 8. között a fővárosi Millenáris Parkban.