Az érzékek zöld ösvényén

2016. június 10., péntek, Nyílttér

A nemzetközi gyermeknap alkalmából, június elsején került sor  a Polgár-Társ Alapítvány és a Mol Románia által a Zöld Övezetek Program részeként támogatott, Az érzékek zöld ösvénye című pályázat által megvalósított interaktív tankert felavatására, amelyet a pályázó LAM Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi Gulliver Óvoda munkatársainak odaadó munkája hozott létre.
 

 

A pályázat megfogalmazott célja, hogy már kicsi kortól játékosan rávezesse a gyermekeket a természet szeretetére városi környezetünk szépítése, természeti és épített örökségünk harmonikus alakítása által, a környezeti nevelés megalapozó programján keresztül. A felújított park az öt érzékszerv útján próbál hasznos információkat, érzéseket átadni a gyerekeknek a bennünket körülölelő természetről. A tapintást egy gyógyösvény, a szaglást a fűszernövény kert, az ízlelést a ribizlibokrokból kialakított labirintus, a látást a színes virágok, a bogyótermő fák és bokrok, valamint az erre szálló madarak szolgáltatják. Az ötödik érzék, a hallás a kert egy eldugottabb részében nyújt egyedi élménysort, ahol a gyermekek által készített szélcsengők, a fákon rejtőző madarak hangján szólal meg a természet. Az érdeklődés ébren tartását szolgálják a felszerelt interaktív táblák is, amelyek játékosan vezetik át a kicsiket a hasznos tudástár szobácskáiba.
A pályázatot záró ünnepségre, illetve a park avatására június elsején került sor a Gulliver Napközi Otthon udvarán az óvodások, szülők és pedagógusok jelenlétében. A házigazda intézmény vezetőjének köszöntőjét követően a LAM Alapítvány igazgatója, Sepsiszentgyörgy al­polgármestere és a megyei tanfelügyelőség képviselője méltatta az eseményt. Az óvódások külön csoportokban készültek népdalok, szavalatok és népi táncok, gyermekjátékok vidám csokrával, majd az ünnepélyes szalagvágást követően a már felavatott kert ösvényeinek bebarangolása zárta a programot.

LAM Alapítvány
 

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2016-06-10: Nyílttér - :

Az utca hangja

FÁBIÁN MATILD, Sepsiszentgyörgy. Az idén részt vettem az uzoni Tatrangi Sándor-iskola ünnepén, és amit láttam, azt mindenkinek figyelmébe ajánlom, mert van, amit onnan tanulni. A szervezés, az előadások, a gyermekek megjelenése, viselkedése, az iskola berendezése, a programok, minden kifogástalan és gyönyörű volt, tisztelet és elismerés illeti érte Szabó Margit igazgatónőt és a tanári gárdát.
2016-06-10: Nyílttér - :

Kegytárgyüzlet Sepsiszentgyörgyön

Salus Magis Mind névvel kegytárgyüzlet nyílt Sepsiszentgyörgyön a Grigore Bălan tábornok út és a Lázár Mihály utca sarkán, amelyet június 7-én, kedd reggel Hajdu János főesperes szentelt meg.