Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Art Camp Bálványoson

2016. június 11., szombat, Kultúra

A Grand Hotel Bálványos szállodában megszervezett hetedik Art Camp művésztelepre idén a Szarvadi-Téglás házaspár rekordszámú képzőművészt hívott meg, szám szerint harminchetet, de van, aki férjével vagy feleségével érkezett, így a tábor résztvevőinek a száma megközelíti az ötvenet.
 

  • Petrovits István szobrászművész alkotás közben. A szerző felvétele
    Petrovits István szobrászművész alkotás közben. A szerző felvétele

 

A képzőművészek zöme visszatérő, az alkotók – festőmű­vészek, grafikusok, szobrászok, tűz­zománckészítők, textilművészek, üvegművészek és fotóművészek – Csíkszeredából, Jászvásárról, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Kovásznáról, Székely­udvarhelyről, Brassóból, Temesvárról, Nagyszebenből, Marosvásárhelyről és Agyagfalváról, illetve Magyarországról érkeztek. Háromszéket Deák M. Ria, Deák Barna, Éltes Barna, Kosztándi Jenő, Kosztándi B. Katalin, Petrovits István, Vajna László, Vetró András, Vetró-Bodoni Zsuzsa, Simó Enikő, Köllő Margit és Daczó Enikő képviseli. A tábor szervezője és vezetője Balási Csaba csíkszeredai fotóművész, és az alkotótábor állandó lakója Banner Zoltán művészettörténész. Az alkotómunka mellett a vasárnapig tartó egyhetes tábor programjában ojtozi, csíkszeredai, nyergestetői és Szent Anna-tói kirándulás is szerepelt. A művészek tiszteletére Kaló Imre magyar borász ma borkóstolót tart. A hetedik Art Camp művésztábor alkotóinak közös tárlata vasárnap 12 órakor nyílik meg a szállodában.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 292
szavazógép
2016-06-11: Kultúra - Albert Levente:

Balázs Imre tárlata

A huszadik század második felének egyik legjelentősebb erdélyi képzőművészeként mutatta be Vécsi-Nagy Zoltán művészettörténész (felvételünk) megnyitóbeszédében Balázs Imrét. A sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban tegnap nyílt kiállításon harmincnyolc festményét láthatjuk a nyolcvanöt éve az Udvarhely melletti Máréfalván született festőnek.
2016-06-11: História - :

Trianon jegyében (Interjú Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel, történésszel)

A könyvhét egyik  nagy újdonsága Jeszenszky Géza egyetemi magántanár, volt külügyminiszter Kísérlet a trianoni trauma orvoslására című könyve, amelynek alcíme: Magyarország szomszédsági politikája a rendszerváltozás éveiben. Ennek kapcsán beszélgetünk.