Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Média a családért

2016. június 11., szombat, Közélet

A legjobb, ami történhet az emberrel, az, hogy jól működő családban éli életét – fogalmazható meg annak a műhelygyakorlatnak a tanulsága, amelyet a magyarországi Média a Családért Alapítvány szervezésében a dálnoki Gaál-kúriában kialakított Barabás Miklós Központban tartottak szerdán és csütörtökön. A szervezők ezt az üzenetet igyekeztek átadni Kárpát-medencei magyar újságíróknak azzal a céllal, hogy közléseikben fektessenek hangsúlyt a pozitív példákra.
 

  • Fodor Krisztina, Molnár-Bánffy Kata, Szám Kati és Kölnei Lívia. A szerző felvétele
    Fodor Krisztina, Molnár-Bánffy Kata, Szám Kati és Kölnei Lívia. A szerző felvétele

 

A gyakorlaton erdélyi újságírókon kívül vajdaságiak és kárpátaljaiak is részt vettek. A magyarországi Képmás magazin – főleg családanyáknak szóló családi lap – fontosnak tartja, hogy kiálljon a társadalom alapközössége, a család mellett. Ezért 2007-ben létrehozták a Média a Családért Alapítványt, majd azzal közösen a Családbarát Médiáért Díjat. A díj az újságírói hivatás méltóságának visszaállítása mellett bátorítani szeretné a szakmában dolgozókat, hogy a divatos irányzatok ellenére erősítsék a hagyományos családképet – mondta el Szám Kati, a Képmás főszerkesztője, az alapítvány elnöke és Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, a magazin lapigazgatója. Kölnei Lívia, a Képmás szerkesztője személyes tapasztalatait osztotta meg. Fodor Krisztina, az alapítvány munkatársa bejelentette, a Családbarát Médiáért Díjat kiterjesztik a külhoni magyar sajtóra is. Külön-külön díjat osztanak ki az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és a kárpátaljai médiában megjelenő családbarát alkotásokért. Olyan írásokat, televíziós és rádiós műsorokat várnak, amelyek értéknek láttatják a családot, megoldási lehetőségeket kínálnak a családokban felmerülő problémákra, igyekeznek pozitív képet kialakítani. A Családbarát Médiáért Díj külhoni kurátorai helyzetképet nyújtottak a náluk megjelenő sajtóról és családhoz való viszonyulásukról. Az erdélyi helyzetet Csinta Samu ismertette, a vajdaságit Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztő-helyettese, a kárpátaljait Kőszeghy Elemér, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2016-06-11: Máról holnapra - Mózes László:

Lopják a fát rendületlenül

Miközben korrupciós, adócsalási ügyekben, illetve az egészségügyben használt fertőtlenítőszerek botrányában naponta érkeznek döbbenetes hírek – csak egy a frissebbek közül: milyen ország az, amely adóhatóságának korábbi elnökét adócsalásban való bűnsegédlet miatt ítélik (egyelőre nem jogerősen) öt év börtönbüntetésre, mert bűnszövetkezetet támogatott, több mint 50 millió euró értékű adócsalást követve el? –, az erdőpusztításról is újabb összesítés került napvilágra.
2016-06-11: Közélet - :

Díjazott mikós diák

A nemzeti összetartozás napja alkalmából  Kádár  Fruzsina, a Székely Mikó Kollégium VIII. osztályos diákja Ferencvárosban átvette a Magyar Nyelvért Barabás Samu Emlékdíjat. A díjra Sepsiszentgyörgy önkormányzata javasolja évente azt a végzős gimnazistát, aki adott tanévben legtöbbet tett az anyanyelvért.