Évadzáró az Osonónál

2016. június 21., kedd, Közélet

Az Ismeretlen barátok társasága, avagy Piknik egy japán szőnyegen című, román és magyar fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadással zárta idei évadját a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely, amely az említett produkcióval szombat este lépett fel a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban a Nyitott kapuk a kolozsvári unitáriusoknál rendezvénysorozaton.


A negyedik alkalommal megszervezett nyitott kapu program vezérgondolata a különböző aktuális társadalmi kérdésekre és kihívásokra adott sajátos, unitárius válasz. Mit jelent európainak lenni? Van-e joguk a meleg pároknak összeházasodni? Létezhet-e magyar–román párbeszéd? Ehhez a témakörhöz kapcsolódik a Fazakas Misi által rendezett fórumszínházi előadás, amely kiindulópontját osonós és csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. Szereplők: Sergiu Bucur, Mucha Oszkár, Briana Macovei, Gyergyai Bea, Alex Pescărescu, Dorin Popa, Batzula Bernadett. E hétvégén, szombaton és vasárnap vidéki színjátszók találkozóját szervezi meg a megyeközponti Háromszék Táncstúdió­ban az Osonó Színházműhely és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, ahol az előadások bemutatása mellett szakmai tanácskozást is tartanak. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2016-06-21: Közélet - :

Túl két szóbeli vizsgán

Ma kezdődik a harmadik szóbeli vizsga az érettségin, péntekig a számítógépes ismereteket ellenőrzik, jövő héten idegen nyelvből mérik fel a jelentkezőket.
2016-06-21: Közélet - :

Tűz Mikóújfaluban

Mikóújfaluból riasztották tegnap egy óra előtt tizenhárom perccel a tűzoltókat – közölte délután a megyei készenléti felügyelőség.