Megrendíthetetlen szövetség

2016. július 19., kedd, Világfigyelő
Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szövetség tartós és megrendíthetetlen, a partnerség az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító népszavazás után is erős marad – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter tegnap, miután részt vett az EU-s külügyminiszterek brüsszeli munkareggelijén.

Az amerikai diplomácia vezetője sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Atlanti-óceán két partja közötti együttműködés jelenleg minden korábbinál intenzívebb. Hozzátette, a felek mindegyikének, köztük Boris Johnson brit külügyminiszternek is az az érdeke, hogy a lehető legsimább legyen az átmeneti időszak az Egyesült Királyság uniós kapcsolataiban. Kerry elmondta, Washingtonban úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás a britek távozása után még fontosabbá vált, az ugyanis hatalmas piacot teremtene és ezáltal képes lenne ellensúlyozni a kilépést követő esetleges negatív hatásokat.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2016-07-19: Világfigyelő - :

Ukrán–amerikai hadgyakorlat kezdődött

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdődött tegnap a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv megyében, valamint a Fekete-tenger északnyugati részén.
2016-07-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Családi nap Sepsiszentgyörgyön
Másodszor szerveznek Családi napot Sepsiszentgyörgy főterén: ezúttal hétköznap, csütörtök  délután várják a gyerekeket a foglalkozásokra, amelyen a főszereplő a vonat, különösen Krauss, az igazi gőzmozdony.
Június 21-én, csütörtökön 17 órától az Erzsébet park szélén, a szökőkútnál tartják a második Családi nap foglalkozásait, amelyekkel ezúttal főleg a fiúkat szólítják meg, ugyanis a Sikló Egyesület 2–3 évesektől  egészen a tizenévesekig, széles korosztálynak szóló vasutas játékokat szervez. A kicsiknek favonat-játékok, a nagyobbaknak elektromos, távirányítós modellvasút jellegűek állnak rendelkezésre, az egyesület tevékenységén keresztül a Kovászna–Kommandó erdei vasutat szeretné népszerűsíteni. A Kommandón található műemlék mozdony, Krauss történetét mesélik el a papírszínházas foglalkozáson: hogyan készült, miként került Erdélybe, milyen munkát végeztek vele, de a Sikló működési elvéről is szó lesz. A mesék között közösen alkotnak a résztvevők, lesz vonatfestés, gyapjúfüst, vonatos emléklap készítése. A foglalkozásokat Demeter Éva múzeumpedagógus és Papucs András vezeti. A program 17 órakor Krauss, egy igazi gőzmozdony papírszínházi meséjével kezdődik, majd közös alkotást követően román nyelven mesélik el a történetet. Ezután vonatos emléklapot készítenek kollázstechnikával.
Eső esetén június 22-én, pénteken kerül sor az eseményre.