RMDSZ–MPP tárgyalásokHárom helyet kérnek, kettőt kaphatnak

2016. augusztus 8., hétfő, Közélet

Két biztos befutó helyet ajánlott fel az RMDSZ parlamenti jelöltlistáin a Magyar Polgári Pártnak (MPP) – derült ki az RMDSZ szombati hírleveléből. Az MPP szintén közleményben tudatta, hogy három biztos bejutónak tekinthető helyre tartanak igényt.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton Csíkszeredában találkozott Biró Zsolttal, az MPP elnökével és az általa vezetett küldöttség tagjaival. Az RMDSZ és az MPP megerősítette együttműködési szándékát, ennek megfelelően zajlik a felkészülés az idei parlamenti választásra – idézte Kelement az RMDSZ hírlevele. A felek megállapodtak abban, hogy elkezdik a felkészülést az aláírásgyűjtés megszervezésére, valamint a választási program kidolgozására. Az RMDSZ két biztos befutó helyet ajánlott fel a Magyar Polgári Pártnak. Az együttműködés végleges pontjait augusztus végén rögzíti a Szövetségi Állandó Tanács – olvasható az RMDSZ közleményében.
Ugyanakkor az MPP szintén szombaton kiadott közleménye a már említett pontok mellett kitér arra is, hogy szó esett a külföldön tartózkodó magyar nemzetiségű román állampolgárok választási regisztrációra való buzdításáról. Tájékoztatójukból kiderül, három biztos befutó helyet kértek, de az RMDSZ csupán kettőt ajánlott fel. „Az MPP a felelős politika jegyében kívánja folytatni a tárgyalásokat, világos célokat követve, ugyanakkor garanciákat vár a párt identitásának és entitásának megőrzése tekintetében, mert csak így fogadható el az RMDSZ-lista mint összmagyar lista” – áll az MPP sajtóirodájának közleményében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2016-08-08: Világfigyelő - :

Fanyalognak a németek

Németországban a lakosság többsége felmondaná a menekültválság közös kezeléséről kötött EU–Törökország megállapodást – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.
2016-08-08: Közélet - Bokor Gábor:

Sikeres falunapok Kommandón

Kisebb incidens zavarta meg vasárnap a Kommandói Napok eseménysorát. Szíriai fagylaltos furgonokba bújt migránsok érkeztek a falu határába, áttörték a Grenzkommando vámot. A szolgálatos határőrök végül sikeresen megállították az illegális fuvarozókat, előállították a határt törvénytelenül átlépő szíriaiakat. Azok spontán tüntetésbe kezdtek, eurót, Németországot és nőket követelve. A hatóságok azonban kitartottak, feltoloncolták őket a kommandói gőzös szerelvényére, és elküldték „Merkel nagymamájukhoz”.